7 Haziran 2011 Salı

Halkın isteklerine kayıtsız kalamayız


AK Parti Antalya milletvekili adayı Menderes Türel, seçim kampanyası dolayısıyla ziyaret ettiği her yerde Antalyalı gençlerin stat istediklerine yönelik talepler geldiğini belirtti.
Türkiye'de birden fazla büyükşehirde stadyumu belediyelerin yaptığına dikkati çeken AK Parti Antalya milletvekili adayı Menderes Türel, Kayseri, Konya ve Bursa'yı örnek gösterdi. “Büyükşehirler, statları idare edecekleri ve yönetecekleri için, halkın ihtiyaçlarına göre bu yatırımların yapılması önem arz eder” diyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu tür yatırımların büyükşehirler tarafından yapılması gerekir. Antalyalılar, Büyükşehir Belediyesi'nden stat sözü istemesi gerekir. AK Partili belediyeler bütün Türkiye'de büyük statlar yapıyorken, niye kimse gidip büyükşehirden bu sözü istemiyor? Belki de halk Büyükşehir belediyesinden umudu kestiği için bize geliyor ve hükümetten istiyorlar.”
Antalya halkının stat isteğine kayıtsız kalamayacaklarını belirten Türel, “Tabii ki halkın isteklerine kayıtsız kalamayız. Antalya'nın bu konuda bir ortak akıl geliştirmesi lazım. İnşallah, 12 Haziran seçimlerinden sonra Antalya'nın bir evladı olarak bütün gayretleri ortaya dökeceğim. Antalya'ya bir stadın kazandırılması için sonuna kadar uğraşacağım. Bunun için bir ortak akıl gerekir. Ancak bu ortak aklın geliştirilmesi için de bir gayret göstermemiz lazım. Bir kere bu işin taraflarını, bir masa etrafında toplamamız lazım. Bu işin tarafları kimdir? Birincisi Antalya Büyükşehir Belediyesi, ikincisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'dür. Üçüncüsü ise siyasi otoritedir. Yani bizler. Dördüncüsü ise sivil toplum örgütleridir. Öncelikle nereye yapılması hususunda bir karar oluşturulması lazım. Antalya olarak bir ortak akıl tespit etmiş değiliz” dedi.
Türel, kendi dönemlerinde projesi yapılarak ihale edilen 30 bin kişilik stadın yerinin doğru bir tercih olduğunu vurgulayarak, “FİFA ve UEFA bunun şehir içinde olması gerektiğini söylüyor. UEFA Avrupa, FİFA ise, Dünya Futbol Birliği'nin adıdır. 100. Yıl'ı biz kendimiz bulmadık. Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday adayı idik. Antalya'da bir ayaktı. Maçların oynanacağı 7 şehirden biri idi. FİFA ve UEFA uzmanları geldiler. Biz alternatifleri sunduk, dediler ki 'En uygun yer 100 Yıl'. Benim aklımda Kızıllı'da spor alanı olarak ayrılmış yer vardı. Dediler ki, şehrin içinde yürüme mesafesinde stat olmaz. 100. Yı'lı bize, FİFA ve UEFA gösterdi” ifadelerini kullandı.
Antalya'nın yeni bir stada kavuşabilmesi için Büyükşehir Belediyesine büyük görevler düştüğünü ve nereye yapılacağı konusunda her kesimin mutabık olması gerektiğini söyleyen Türel sözlerine şöyle devam etti:
“Stadın nerede yapılacağı hususu, herkesin ortak kanaatle mutabık olduğu bir yer olmalı. Bu birinci husus, ikincisi ise, bu yerin planının yapılması. Büyük ölçekli planın yapılması. Bu da Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi dahilinde. Büyükşehir'in bu planı yapması lazım, Büyükşehir bu planı yapmadığı takdirde, hükümet kaynağını bulsa dahi, sonuç almamız imkansız hale gelir.”
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder