3 Haziran 2011 Cuma

Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye Huzur Ve İstikrar Ülkesidir..


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti‘nin iktidara gelmesiyle halkın özlem duyduğu istikrarın yeniden kazanıldığını belirterek, “Bu istikrar ve 8,5 yıllık icraatın sonunda Türkiye bambaşka bir noktaya gelmiştir.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti‘nin iktidara gelmesiyle halkın özlem duyduğu istikrarın yeniden kazanıldığını belirterek, “Bu istikrar ve 8,5 yıllık icraatın sonunda Türkiye bambaşka bir noktaya gelmiştir. Biz bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın temel şartı ise istikrardır. Bugün Türkiye bir krizler ülkesi değil, huzur ve istikrar ülkesidir” dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Antalya Orfe Tesisleri‘nde gerçekleştirilen kahvaltıya DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve işadamlarından oluşan kalabalık bir grup katıldı. Yaptığı konuşmada Türkiye‘nin çok yönlü ve dış politikasının ekonomik alanda da önemli yansımalarının olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, ‘sıfır sorun‘ politikasının birçok alanda olduğu gibi işadamlarına da önemli katkılar sağladığını ifade etti.

AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatını ziyaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, partililer ile buluşup seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı‘nın ardından Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi‘ni ziyaret etti. 2002 yılında kredi faizlerinin yüzde 59 seviyesinde olduğunu ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti İktidarı döneminde sağlanan güven ve istikrar sayesinde bugün kredi faizlerinin yüzde 5 seviyesine düştüğünü söyledi. Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti olarak ülkemize istikrarı getirdik. İstikrar dediğimiz zaman önce siyasi istikrar gelir, bu ekonomik istikrarla devam eder ve sosyal istikrarla halka tamamlanır. AK Parti‘nin iktidara gelmesiyle halkın özlem duyduğu istikrar yeniden kazanılmıştır. Bu istikrar sayesinde ve 8,5 yıllık icraatın sonunda Türkiye bambaşka bir noktaya gelmiştir. Biz bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın temel şartı ise istikrardır. Bugün Türkiye bir krizler ülkesi değil huzur ve istikrar ülkesidir. Bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye, bir krizler ülkesi değil huzur ve istikrar ülkesidir. Türkiye bugün bir demokratik istikrar adası olarak, sadece siyasi gücüyle değil, gelişen, büyüyen ekonomik imkânlarıyla da dünyadaki en önemli cazibe merkezlerinden birisi olmuştur. Bütün dünya küresel kriz ile krizle boğuşurken, Türkiye bugün dimdik ayaktadır. Ülkemizin bu başarısından hepimiz gurur duymalıyız. Milletimiz bize güvendi, biz de bu güveni boşa çıkarmadık. 12 Haziran‘da milletimizin vereceği destek ile Türkiye‘yi huzur ve istikrar ülkesi olarak daha iyi yerlere getireceğiz. Bu nedenle İstikrar Sürsün, Türkiye büyüsün diyoruz.”

Daha sonra Konyaaltı İlçesi Muhtarları Derneği‘ni ziyaret eden muhtarların sorunlarını dinleyen AKPM Başkanı ardından Uncalı Siteler Mahallesi sakinleriyle sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü‘nü ziyaret eden Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet Serbest Bölge Müdüresi Ayla Öner Bayhan‘ın sunduğu 2008-2010 yılları arasında Serbest Bölge ticaret gelişmelerini ele alan bir slayt gösterisine katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu sonrasında Port Akdeniz Antalya Liman İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Reşit Ayhan Çiftçi‘yi makamında ziyaret etti
http://www.dikkathaber.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder