13 Haziran 2011 Pazartesi

..Gergin genel kurul


Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Burdur Göller Birliği Genel Kurulu'nda, adaylardan birinin salona alınmaması üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Burdur Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanlığı'nın Genel Kurulu’nda çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Göller Birliği Başkanlığı için aday olan Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevimçok ile birlikte 4 kooperatifin 16 delegesi, hazirun listesinden çıkarılarak seçimin yapılacağı salona alınmadı. Genel kurulun yapıldığı otele alınmak istemeyen 5 kooperatifin yöneticisinin otel görevlileri ve Bölge Birliği çalışanları tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Salona alınmadılar

Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon'daki esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin üst kuruluşu olan Burdur Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanlığı'nın Genel Kurulu Burdur Grand Özeren Otel'de yapıldı. Antalya'dan katılan Kepez, Turunçova, Gazipaşa, Finike ve Hasyurt Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği'nden gelen esnaflar genel kurula alınmadı. Delegelerin yasadışı yollarla çıkarıldığını söyleyen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevimçok, "Göller Birliği Yönetimi, 1999 yılında

verilen ayrılma dilekçesini gerekçe göstererek, muhalif kooperatifleri üyelikten çıkardı" dedi.



Kıldıran kapıyı zorladı

Kurula Kepez, Turunçova, Gazipaşa, Finike ve Hasyurt Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden gelen esnaflar alınmayınca devreye kooperatif avukatları girdi. Avukatlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan olağan genel kurula girme iznini gösterirken, Serik Şoförler Odası Başkanı Sedat Karagöz ve Antalya Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran kapıyı zorlayarak içeri girmek istedi. Burdur ve Antalyalı esnaflar arasında gerginlik yaşandı. Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Birliği Başkanı Recep Kalkan'ın Şoförü Sedat Özekici ve Güvenlik Görevlisi Said Taş, esnaflarla yumruk yumruğa birbirlerine girdi. Birbirlerine giren esnaflara Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Kavgada taraflar birbirlerinden şikayetçi olarak emniyete götürüldü.



‘Kalkan seçimi kaybetti’

Kepez, Turunçova, Gazipaşa, Finike ve Hasyurt Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden gelen esnafları, Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok sakinleştirmeye çalıştı. Sevimçok, "Göller Birliği Başkanı Sayın Recep Kalkan, 27 yıllık saltanatını sürdürebilmek için ilk olarak 1 Mayıs 2011 olarak duyurulan genel kurul tarihi ertelendi. Kaldı ki geçen yıl da 1 Mayıs'ta yapılmıştı. Şimdi de bundan 12 yıl önceki başvuruyu gerekçe göstererek, bizi üyelikten çıkarıyor. Bu makamlar hizmet makamıdır. Hizmeti en iyi sunacak ve üyelerin istediği kişilerin bu görevlerde olması gerekir. 27 yıldır görevde olan Sayın Başkan Recep Kalkan'dan, 11 Haziran'da üyelerin en yüksek seviyede katılacağı bir seçim yapmasını ve onların vereceği karara saygı göstermesini beklerdik. Biz kendisine artık göller birliğinde bir değişim yaşanması gerektiğini, Göller Bölgesi'nden ortak bir liste çıkarmayı teklif ettik. Biz buraya misafir geldik. Bizi kapıda bırakmak yerine yukarıda ağırlamalıydı. Sayın Recep Kalkan bu seçimi kaybetmiştir. Bu bunun göstergesidir" diye konuştu.

Kefalet kooperatifi üyeleri, ellerindeki davet dosyalarını gösterdi. Güvenlik güçlerinin esnafları sakinleştirmesi üzerine, delegeler isimleriyle çağırılarak içeri alındı. Abdullah Sevimçok başta olmak üzere Kepez, Turunçova, Gazipaşa, Finike ve Hasyurt Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden gelen esnaflar olağan genel kurula alınmayarak, dışarıda bekledi.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder