16 Haziran 2011 Perşembe

AK Parti Milletvekili Enç'e Kadınlardan Destek


Antalya Kadın Gücü Birleşimi Başkanı Uğur Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Saraçoğlu ve KADER Antalya Temsilcisi Ayşe Kılınç, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç i ziyaret etti.


AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan’ında katıldığı toplantıda, STK temsilcileri AK Parti Milletvekili Gökçen Enç’i kutlayarak, başarılar diledi.



Kadın paydasında bir şeyler yapılabileceğini Antalya’da kanıtlayacağız

Yerelde en az bir tane Belediye Başkanı istediklerini vurgulayan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, “Antalya’daki bütün kadınlara vefa borcum var. Ötekileştirmeden kucaklayıcı olmamız lazım. Kadın paydasında bir şeyler yapılabileceğini Antalya’da kanıtlayacağız. Kadın hareketlerine ivme ve güç kazandırma hareketini tabandan başlatmak lazım. Tavandan başlatmak hiçbir zaman verimli ve yeterli olmuyor. Benim çok ciddi sorumluluğum var. Bu ülke için yeni şeyler söylemek ve yeni başlangıçlar yapmak lazım. AK Parti kadın kolları da taban hareketi ile başlaşmıştır. Bu hareketi yayarak gelirsek farkındalığı oluşturacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.



Yüzümüzü ağarttınız

Antalya’nın Cumhuriyet tarihi boyunca yalnız 2 kadın milletvekilini TBMM’ye gönderdiğini belirten Antalya Kadın Gücü Birleşimi Başkanı Uğur Karaca, “Antalya’da yeniden tarihe geçtiniz. Bir tane bile olsa bir kadın milletvekili çıkartarak yüzümüzü ağarttınız. Antalya’da biz en az 5 milletvekili demiştik, hatta yedi olması Antalya’ya çok yakışırdı. Bir tane olsun Ankara’ya bir kadın milletvekili yollayabildik. Antalya’daki kadın hareketinin arkasında bir kadın milletvekilinin olması da güç ve ivme kazandıracaktır. Siyasi partilerin üzerinde bir şey bu. Yerel yönetimlerde de kadının her yerde olmasını istiyoruz. Antalya’dan AK Parti’nin bir kadın milletvekilini Ankara’ya taşıma gayret ve başarısını kutluyoruz. Bunun diğer partilerimize örnek olmasını istiyoruz. Antalya Milletvekili Gökçen Enç’in kampanyalar sırasında ifade ettiği gibi ‘Ben Antalyalı kadınların vekiliyim’ sözünü yerine getirebilmesi ve daha başarılı olabilmesi için biz Antalya Kadın Gücü Birleşimi olarak kendisine gereken desteği vereceğiz” dedi.



Anayasada bazı şeyler kadınlar için iyi oturtulmalı

Yeni meclisin en önemli amacının yeni bir anayasa yapılması olduğunu ifade eden KADER Antalya Temsilcisi Ayşe Kılınç, “Bu konuda kadın kuruluşlarının da bir Anayasa Komisyonu var. Kadın Milletvekili olarak ümit ediyoruz ki, TBMM’nin içinde diğer kadınlarla birlikte kadınlarımız için en uygun ve iyi onun pozisyonunu düzeltebilecek konuma geçebilmesi için anayasada bazı maddelerin sabitleştirilmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Anayasada bazı şeyler kadınlar için iyi oturtulursa muhakkak pratikte de yavaş yavaş hayata geçirilecektir” diye konuştu.
http://myantalya.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder