24 Haziran 2011 Cuma

Köse’den Akaydın’a:Sen nereden çıktın?


Köse, Akaydın’ın “Sandıktan faşizm çıktı” değerlendirmesine tepki göstererek, “Akaydın herhalde sandıktan çıkmadı. Bu şekilde bir değerlendirme yapmasını hiç hoş karşılamıyoruz” dedi.
Saygısızca bir yaklaşım
Akaydın'ın bu tür söylemlerinin sebebinin CHP'nin kendi dışındaki siyasi partilere oy verenlere, AK Parti'ye oy verenlere 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adamlar', 'beyinsizler' denmesinden kaynaklandığını iddia eden Köse, burada, millet iradesinin ortaya çıkmasına tahammül edemediklerini gördüklerini, bunun son derece saygısızca bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Vatandaşın iradesinin 12 Haziran'da tecelli ettiğine işaret eden Köse, şöyle devam etti: ''Herkesin buna saygı göstermesi gerekir ama hala bunu hazmetmediklerini görüyoruz. Çok sağlıklı bir değerlendirme yapmadıklarını görüyoruz. Böyle giderlerse ders çıkaramayacakları ortada. Göz ardı ettikleri bir husus daha var. O'da şudur: AK Parti ilk defa seçim kazanmış değildir. Ak Parti üçüncü kez seçim kazanmıştır. Her seçimde oylarını artırarak kazanmıştır. Vatandaşın teveccühüne mazhar olmuştur. Biraz AK Parti'yi ve politikalarını anlamaya çalışsınlar. Eğer kendilerini düzelteceklerse ve milletten oy isteyeceklerse, oylarını artıracaklarsa biraz AK Parti'yi anlamaya çalışsınlar. Bu değerlendirmeleri de son derece sağlıksız ve yakışıksız buluyoruz, milletin iradesine seçmenin iradesine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir ama CHP zihniyeti maalesef sandıktan çıkan sonucu hazmetmemiştir. Hep sandık dışı güçlerle bir arada olma eğilimi göstermiştir. Bunu bir hazımsızlık olarak değerlendiriyorum.'' CHP'nin kendi iç meselelerini çözmeye yönelik adım atarken vatandaşın iradesini karalamaya yönelik beyanlarının kendilerini rencide ettiğini vurgulayan Köse, kendilerine oy vermeyenleri ahmak gibi yahut faşist gibi görmelerinin son derece yakışıksız bir hareket olduğunu ifade etti.

Batı çevre yolu bir yılda biter
Batı çevre yolu ile ilgili görüşlerini de aktaran Köse, şu bilgileri verdi:''Batı çevre yolu ile ilgili çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hemen hemen bütün problemler ortadan kaldırıldı. En kısa sürede, sanıyorum bir yılı bulmayacak, batı çevre yolu bitirilecek. Batı çevre yoluna çok ihtiyaç var. Halkımızın beklentisi de bu yönde. Bu sorunu aşmak için elimizden geleni yapıyoruz.''

http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder