19 Mayıs 2011 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi, Başbakan’ın gelişine misilleme olarak 15 Mayıs günü Kazım Özalp Caddesi açılışını gerçekleştirecekti ama plan tutmadı


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Merkezini Güzelleştirme Projeleri kapsamında Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Kazım Özalp Caddesi’nde Pey-Art firması aracılığıyla başlattığı çalışmalar Başbakan’ın gelişine yetiştirilemedi. İddialara göre belediye aynı tarihlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için oluşacak yoğunluğu azaltmak üzere görkemli bir açılış hedefliyordu. Ama yüklenici firma Pey-Art’ın yaptığı yolda Kışlahan Otel önündeki şantiye görüntüsü gecikmeyi gözler önüne serdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 15 Mayıs günü Kepez Spor Salonu yanında binlerce kişilik kalabalığa seslendi.

Plan tutmadı
Kapalı Yol’da ise alt yapı çalışmaları ara sıra yağan yağmurun da olumsuz etkisi ile zemin taşlarının döşenmesi gecikirken, yol boyunca inşaa edilen havuzların ise açılışa hazır olmadığı gözlendi. 31 Mayıs’tan önce bitirilmesi planlanan Kapalı Yol’da daha önce yağan yağmurlar nedeniyle drenaj sistemindeki eksikliklerden bir çok dükkan da su altında kalmıştı. Toplam 15 bin metrekare alanı kapsayan proje ile Kapalı Yol'un granit ve diabaz doğal taşlarla kaplanacağı, cadde boyunca yaya aksını bozmayacak şekilde seyir ve dinlenme alanları oluşturarak caddenin hareketliliğine uygun şekilde kent mobilyaları yerleştirileceği açıklanmıştı. Kışlahan Otel’in önünde bulunan su havuzuna ilave olarak proje kapsamında ayrıca 4 adet küçük su havuzu ile bitki havuzlarının da yer alacağı bildirilmişti.
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder