17 Mayıs 2011 Salı

...Başbakan dev yatırımları açtı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde düzenlenen, 2010-2011 yıllarında yapımı tamamlanan toplam 126 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi
Tesisleri anlattı
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yapılan törenle sulama tesislerini, kamu yatırımlarını resmi olarak hizmete sunduklarını belirtti. Törende toplam 20 lise, ilköğretim okulu, anaokulu, ortaöğretim pansiyonu ve bir spor salonunu hizmete açtıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan kamu yatırımlarıyla ilgili olarak detaya girmek istemediğini ifade etti. Gençlerin, vatandaşların daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için Elmalı'da, Akseki'de, Gündoğmuş'ta, Serik'te, Alanya'da, Kaş'ta, Korkuteli'nde, Döşemealtı'nda 16 ayrı spor tesisini bugün hizmete açtıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan tesislerle ilgili bazı bilgiler verdi.

İçim kan ağladı
Büyükşehir belediyelerinin yapması gereken bazı yatırımları da DSİ aracılığıyla merkezi hükümetin gerçekleştirdiğine değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Buraya gelirken ana arter yolu gördüm. Gerçekten içim kan ağladı. Bir taraftan başbakan olarak, bir taraftan İstanbul'un eski belediye başkanı olarak... Ana arter yolunu, Büyükşehir Belediyesi'nin altyapısıyla üst yapısıyla bitirmiş olması lazım. Bu, ilçe belediyesinin görevi değil, Büyükşehir Belediyesi'nin görevidir. Burada tamamen ayrımcılık söz konusudur. Kaldı ki yol açma çalışmalarını her şeyi ilçe belediyesi yapmış, altyapı noktasında Büyükşehir Belediyesi bu görevini yerine getirmemiştir. Bunu bir başbakan olarak söylemek istemem. Ama bugün gelirken bunu görmek, gerçekten bizleri üzmüştür. Bu kadar ayrımcılığın olması düşündürücüdür. Bunlar nasıl belediye başkanıdır anlamak mümkün değil. Böyle şey mi olur ya? Biz devlet olarak yapmamız gerekeni yapacağız, yerel yönetimler olarak siz de üzerinize düşeni yapacaksınız.''

Dim barajı hidroelektrik santrali
Başbakan Erdoğan, Dim Barajı'nı 2009'da törenle hizmete açtıklarını hatırlattı. Barajda bugün itibarıyla 265 milyon metreküp su depolandığını belirten Erdoğan, ''Bugün de 535 milyon 764 bin lira yatırım bedeli olan Dim Barajının hidroelektrik santralinin resmi açılışını yapıyoruz. Dim barajının hidroelektrik santrali bölümü 24 trilyona mal oldu ve yılda 123 milyon kilovatsaat enerji üretiyor. Bunun da hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan 126 tesisin yapımında emeği geçen bakanlardan, mühendislere ve işçilere kadar herkese teşekkür ederek, hizmetlerin Antalya'ya hayırlı olmasını diledi.
Erdoğan daha sonra, Alanya ile canlı bağlantıda hidroelektrik santralinin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan açılışı yaptıktan sonra vatandaşlara ''Bütün bunlar hep para. Bizim petrol kuyularımız yok, işte biz de bunları paraya çeviriyoruz. Bakın bunlar hidroelektrik santrali. Elektrik enerjisini burada üretiyoruz. İş bilenin, kılıç kuşananın. İşte karanlık Antalya'yı biz böyle aydınlığa kavuşturduk'' dedi.

Eğitim yatırımları
Dim Barajı'nın yanı sıra, Başbakan Erdoğan, toplam 229 derslikli lise, ilkokul, anaokulu, 200 yataklı bir öğrenci pansiyonu, 5 okul spor salonu, bir aile sağlığı merkezi, 16 spor sahası ve tesisleri, bir cami restorasyonu, 4 kültür merkezi müze onarımı ve tiyatro salonu, 4 kamu hizmet binası ve tesisi, 42 içme suyu tesisi, 17 sulama ve taşkın koruma tesisi, Alanya DİM Hidroelektrik Santrali ve toplam 521 kilometreden oluşan 18 ilçe-köy yolu asfaltının açılış kurdelesini Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte kesti.

Öğrencilerle sohbet
Açılışın ardından okula giren Başbakan Erdoğan, 9-E ve 9-F sınıflarını ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Erdoğan öğrencilere Türkiye'deki tüm okullarda akıllı tahta uygulamasına geçeceklerini belirtti. Erdoğan öğrencilere yanında getirdiği tablet bilgisayarı gösterdi ve tüm öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtacaklarını bildirdi. Başbakan Erdoğan öğrencilere, ''Bundan sonra nostalji olsun diye kitaplarınızı getirin'' diye espri yaptı.

Öğrencilere okuldan memnun olup olmadıklarını soran Erdoğan, özellikle sınıflarda kış aylarında kalorifer yanıp yanmadığını da sordu. Erdoğan ziyaret ettiği sınıflarda öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Başbakan Erdoğan'a ziyaretleri sırasında kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik etti.
http://akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder