15 Mayıs 2011 Pazar

..Bakan Gönül'den ziyaret


Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Vecdi Gönül, İl Başkanı Mustafa Köse ve parti yöneticileri ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Antalya Şubesini ziyaret etti.

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut yaptığı hoş geldiğiniz konuşmasında; MÜSİAD olarak başta evrensel değerler olmak üzere milletimizin geçmişine ve kültürüne saygıyı esas alarak “bağımsız” yapımızı muhafaza ederek gelişmek gerektiğini söyledi.
Aykut; sürdürebilir büyümenin sağlanmasına ve istihdam kapasitesinin arttırılmasına yönelik olarak teknolojik ilerlemeye ,yeni yatırımların gerçekleşmesi ile iş gücü kaynağının gelişmesine katkı koymak adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizdi.
Bu yıl 600 firmanın katılımıyla, 10.su düzenlenen Savunma Sanayi Fuarından ayağının tozuyla gelen Bakan Vecdi Gönül fuarın önemine işaret ederek başladığı konuşmasında Savunma Sanayi Fuarı ve savunma sanayinin geldiği nokta konusunda düşüncelerini paylaştı.
Son fuarda önceki fuarlardan farklı olarak ne alırız değil, ne satarız arayışına girildiğini anlatan Gönül, eskiden TAİ'nin hangarları boş iken günümüzde F-16 ları modernize eder hale geldiğimizi belirttiği konuşmasında; “Kendi eğitim uçağımız Hürkuş'u yaptık. Yanı sıra İnsansız Hava Aracı(İHA) yapımına başladık. En önemlisi de yazılım konusunda büyük bir başarı yakaladık. Tankla,gemiyle, İHA'yla görücüye çıktık. Ve çok etkileyici oldu. Dünyada hiçbir silah endüstrisi sadece kendi ihtiyaçları için üretim yapmaz. Hedef ihracattır” dedi.
Sanayi-ekonomiyi desteklemek ve geliştirmek amacıyla verdikleri ihalelerde,ihalelerin %30'unun KOBİ'lere verilmesini şart koştuklarına dikkat çeken Bakan Vecdi Gönül,OSTİM'deki esnafın Airbus, Lockeed Martin gibi şirketlere parça üretir hale geldiğini kaydetti.
Daha sonra basına kapalı devam eden toplantının ardından MÜSİAD çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, sorulan bir soru üzerine Antalya Jandarma Komutanının ses kaydı ile ilgili olarak gerekli incelemenin yapıldığını ve bu aşamada bir şey söylemenin doğru olmayacağını söyledi.
http://myantalya.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder