22 Mayıs 2011 Pazar

Bakan Gönül'e Döşemealtı Halısı


BAKAN GÖNÜL: ASKERLİK CİDDİ İŞTİR

Antalya'da seçim çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Camili Köyü'ndeki etkinliklerin ardından Manavgat İlçesi'ne bağlı Gündoğdu Beldesi'ne geçti. AK Parti'nin belde teşkilatının açılışına katılan Bakan Gönül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun askerliği 9 aya indirecekleri konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin yaptıkları açıklamaların sadece onların takdiri olduğunu ve bu konuda onlara cevap vermeyeceğini belirten Bakan Gönül, "Askerlik fevkalade ciddi bir iştir" dedi. Askerliğin bir devletin varlık ve yokluk derecesinde dış güvenlikle alakalı bir konu olduğunu söyleyen Bakan Gönül, "Bu konuda çok dikkatli araştırmalar sonucunda modeller geliştirilmeli. Ona göre stratejiler belirlenmeli" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 'Sözleşmeli Er' istihdam edilmesi amacıyla yönetmeliğin hazırlandığını ve kısa bir süre sonra yayımlanacağını da kaydeden Bakan Gönül, "Yönetmelik yayımlandıktan sonra alımlar için ilana çıkacağız. Personeli alacağız. Ardından sözleşmeli er modelinin ne getirip ne götüreceğine bakacağız. Gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

Sistemin devamlı olarak aynı kalamayacağını, mutlaka değişeceğini belirten Bakan Gönül, "Biz meseleye, memleketin güvenliğini zafiyete uğratmadan, memlekete faydalı olacak şekilde bakıyoruz. CHP'lilerin ve sayın Kılıçdaroğlu'nun sözleri kendilerinin takdirleridir" diye konuştu.

Bakan Gönül parti teşkilatının açılışında partililere hitaben yaptığı konuşmada ise "Bugün size teşekkür etmeye geldim. Seçimlerde bize destek verdiniz. Referandumda bize destek verdiniz. Son Antalya mitinginde bize destek oldunuz" dedi. Açılışta partiye katılanlara rozetleri takılırken, belde teşkilatının açılışı sırasında patlatılan konfetinin dumanından etkilenen Bakan Gönül, bir süre öksürdü.

SANATÇIYA 100 TL VERDİ

Bakan Gönül, Manavgat'ın ardından Serik İlçesi'ne de uğradı. Bakan Gönül, yarım saat kaldığı Serik'te Hilmiye, Ufuk ve Selimiye Kuran kursu yurtlarının ortaklaşa düzenlediği kermesi gezdi. Gezi sırasında birçok ikramı geri çeviren Gönül'e, sergide bulunan hat ve ebru sanatçısı Ömer Karataş, Bakan Gönül'ün adının yazılı olduğu porselen tabak hediye etti. Hediyeyi teşekkür ederek kabul eden Gönül sanatçıya, "Bu senin el emeğin" diyerek 100 TL verdi.
(Doğan Haber Ajansı)
http://www.sondakika.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder