19 Mayıs 2011 Perşembe

Arıcı, Gazipaşa Devlet Hastanesi Diş Ünitesi Açılışını Gerçekleştirdi


Gazipaşa Devlet Hastanesi Diş Ünitesi açılışına katılan AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, sağlıkta dönüşüm kapsamında tüm ilçelere modern hastaneler kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.Gazipaşa Devlet Hastanesi Diş Ünitesi açılışına katılan AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, sağlıkta dönüşüm kapsamında tüm ilçelere modern hastaneler kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

ntalya’nın Gazipaşa Devlet Hastanesi Diş Ünitesi hizmete girdi.

Gazipaşa halkının dört gözle beklediği diş polikliniğinin açılışı gerçekleşti. Açılış törenine AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkan Vekili Kamil Bucak, CHP Antalya Milletvekili Adayı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit, CHP İlçe Başkanı Eşref Uysal, çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, sağlığın bir insan için en vazgeçilmez unsur olduğunu söyledi. Çınar şöyle devam etti; “Sağlığımız söz konusu olduğu zaman en az kalbimiz ve diğer organlarımız kadar, dişlerimiz ve ağız sağlığımız da önemlidir. Bildiğiniz gibi ağız ve dişler bütün hastalıkların başıdır. Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde, öncelikle toplumumuzda ağız ve diş sağlığı bilinci oluşturmak istiyoruz. Bu manada kurduğumuz ağız ve diş sağlığı ünitemizde modern tıbbın bütün imkanlarını kullanarak, dişle ilgili krom, köprü, protez ve dolgu gibi tedavileri halkımıza sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

EVLERE SAĞLIK HİZMETİ

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, kamu hizmetlerinde kolay ulaşılabilir olmanın ve insanların ihtiyaç duyduğunda hizmete ulaşabilmesinin önemine değindi. Türkiye’de sağlık sektöründe çok önemli bir dönüşüm yaşandığını belirten Pamuk, “Bu dönüşümün temelinde, vatandaşı ihtiyacı olduğu anda sağlık personelini yanında bulabilmesi yatıyor. Bugün hava ambulansından bahsediyoruz. Bu bizim gibi merkeze uzak ilçeler için çok öneli bir gelişme. Son alarak evde sağlık hizmeti verilmeye başladı. Bunlar çok önemli gelişmeler. Diş ünitesi konusunda eksikliğimiz vardı. Sağlıklı bir ortam bulamıyorduk. Bu imkanı sağlayan Başhekimimize teşekkür ediyor, diş ünitesinin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MODERN HASTANELER

Konuşmasına Gazipaşa ile ilgili bir anısını anlatarak başlayan AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Atatürk Devlet Hastanesi başhekimiyken Gazipaşa’ya bir soruşturma için geldiğini belirterek, “Hastaneye 1.5 kilometre mesafede bir kazaya, hastane personeli müdahale edemediği için başhekim soruşturma geçirmişti. Şimdi hava ambulansından ve evde bakım hizmetinden bahsediyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştık. Sağlıkta dönüşüm kapsamında tüm ilçelerimize modern hastaneler kazandırmayı amaçladık. Bunlar gerçekleşmek üzere. Bu diş ünitesinin yapımında emeği bulunan herkese teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.”

KOKTEYLE KATILMADILAR

Konuşmaların ardından kurdele kesme törenine geçildi. Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Kaymakam Muhittin Pamuk ve Başhekim Mehmet Çınar, diş ünitesinin kurdelesini keserek hizmete açtı. Kurdele kesim törenine Gazipaşa Belediye Başkan Vekili Kamil Bucak’ın davet edilmemesi üzerine CHP İlçe Başkanı Eşref Uysal ve beraberindeki heyet, yapılan konuşmalarda AK Parti icraatlarının anlatılmasından ve partisine mensup Belediye Başkan Vekilinin kurdele kesme törenine davet edilmemesine tepki göstererek, tören sonrasındaki kokteyle katılmadan hastaneden
http://www.nevsehirmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder