31 Mart 2013 Pazar

MUSTAFA ŞENTOP ’’ Muhalefet partileri Türkiye’nin talihsizliği ’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP’nin AK Parti muhaliflerinin bir arada bulunduğu bir çatı olduğunu belirterek, ’’Eğer AK Parti karşıtlığı olmasa bu adamlar ancak bir doğum günü partisinde bir araya gelebilir’’ dedi.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan 2. Bölge Toplantısı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Şentop, sadece seçim günü sandığa atılan oylara değil, milletin kalbine talip olduklarını söyledi.

Geçmişte oy için ''rey'' kelimesinin kullanıldığını hatırlatan Şentop, rey kelimesinin kanaati ifade ettiğine değindi. Bu kanaatin uzun sürede belirdiğini vurgulayan Şentop, ''Seçim günü sandıkta dil ile ikrarı gerçekleştirecek kalp ile tasdiki sağlamak için sürekli çalışma halindeyiz. Diğer partilerden farkımız da bu'' diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye ve dünyada hiçbir partiye nasip olmayan bir destekle iktidarda olduğunu belirten Şentop, henüz diliyle ikrar etmeyen ama gönülden, duasıyla temennisiyle AK Partili çok insan bulunduğunu dile getirdi.

Seçim çalışmalarının sadece sandığa yönelik olmadığını, sürekli milletle temas halinde bulunduklarını vurgulayan Şentop, milletin ne düşündüğünü dikkate alan, bunu gerekli yerlere taşıyan bir parti olduklarını anlattı.

''Muhalefet partileri Türkiye'nin talihsizliği''

Şentop, muhalefet partilerini ''Türkiye'nin talihsizliği'' diye nitelendirdi. ''Karşımızda gerçek anlamda bir muhalefet bulunmadığı için çok da memnun değiliz'' diyen Şentop, Türkiye'nin meselelerinin gerçek muhalefet gözüyle değerlendirilmesini istediklerini kaydetti.

Yaptıkları çalışmalarının tamamının doğru olduğunu iddia etmediklerini belirten Şentop, ''Yaptığımız her şeyin doğru olduğunu iddia eden bir siyasi hareket değiliz. Mümkün olduğu kadar doğruları yapmaya çalışıyoruz. Yanlış yapabilir miyiz- Yapabiliriz. Ama yanlışımızda ısrarlı olmuyoruz. Eleştirecek, değerlendirecek bir muhalefete, siyasi akla, partiye ihtiyaç var. Böyle bir parti var mı- Yok'' dedi.

Şentop, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik gensoruyu da eleştirdi. Davutoğlu'nun Mavi Marmara baskınının ardından İsrail'in özür dileme sürecinde önemli görevler üstlendiğine işaret eden Şentop, şöyle konuştu:

''Cuma günü Türkiye, dünya tarihinde, bölge tarihinde, İsrail tarihinde, Türkiye tarihinde ilk defa gerçekleşmiş böyle büyük bir hadisenin sevinciyle karşı karşıya. Tatil olmasa belki cuma günü vereceklerdi, bekleyemediler. Pazartesi günü Ahmet Davutoğlu ile ilgili gensoru veriyorlar. Bunu nasıl izah edebiliriz- Bir sorun var ortada, olabilir. Ama bu hadiseden sonra olmaması lazım. Sizin de Türkiye'de yaşayan, Türkiye'de siyaset yapan insanlar olarak Türkiye'nin sevincini paylaşmanız lazım. Hasetliğin, fesatlığın lüzumu yok.''

Şentop, gensoru konusunun Dışişleri Bakanlığı ile ilgisi olmadığını savundu.

''CHP antitez partisi''

CHP'nin AK Parti muhaliflerinin bir arada bulunduğu bir çatı olduğunu iddia eden Şentop, ''Eğer AK Parti karşıtlığı olmasa bu adamlar ancak bir doğum günü partisinde bir araya gelebilir. Birbirinden bu kadar farklı insanlar, siyasi görüşler var ki parti içinde. CHP bir antitez partisi. Hiçbir konuda görüşü yok. Görüşü olanların görüşlerini eleştiren bir parti'' diye konuştu.

Şentop, CHP'nin Türkiye'yi yönetme iddiasının bulunmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

''En son sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu yüzde 35'ler civarında bir hedef koymuştu. Bunu revize ettiler yüzde 30'lara çektiler. Ama kendileri de bunun bir hayal olduğunu biliyor. Türkiye'de ancak gayri memnunları, iflah olmaz muhalifleri toplayacak bir parti. Adına ne derseniz deyin bugün CHP böyle bir parti olur. Yüzde 10-15, ne yapsanız memnun olmayacak insanlar vardır. O insanlar için de bir çatı lazım. İşte CHP de böyle bir parti. Ama bu partinin Türkiye'yi yönetebilmesi, anlayabilmesi mümkün değil.''

''Endişeli modernler''

Mustafa Şentop, kendisinin Tekirdağlı olduğunu, nüfusun reflekslerinin Antalya ile benzerlik gösterdiğini anlattı. Antalya'da AK Parti'ye oy vermeyenlerde, ''Yaşam tarzı endişesi'' bulunduğunu belirten Şentop, şunları söyledi:

''Sosyologların ifadesiyle 'Endişeli modernler' bu bölgede. Bu bir obsesyon, bir takıntı. Obsesyonların bazen gerçekte somut bir sebebi olmayabilir. Başlangıçta vardır, zamanla gerçek sebep ortadan kalkmıştır ama takıntı devam edebilir. Bunlarla ilgili AK Parti'nin yaklaşımlarını örneklerle açık bir şekilde ortaya koymak lazım. Yaşam tarzına müdahale endişesini Türkiye'nin aşması lazım, teoriye de pratiğe de baktığınız zaman.''

Şentop, AK Parti'nin 8 milyondan fazla üyesi bulunduğunu, bu rakamın 120 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu vurguladı. En yakın sırada CHP'nin 900 bin üyesi olduğuna işaret eden Şentop, ''Yani bizim onda birimiz kadar üyeleri var. Seçimlerde aldığımız oy, üye sayımızın üç katıdır. Yani her üyemiz iki kişiyi daha etkileyip sandığa getirdiği zaman yüzde 50'yi zaten buluyoruz'' dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder