7 Mart 2013 Perşembe

DÖSİAD'TA GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ TANITILDI


Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu Dösiad’a Gönül Elçileri Projesini tanıttı. Cevheroğlu:”Bu projenin sonunda 2014 yılından itibaren yetiştirme yurtlarını kapatıyoruz”

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (Dösiad) Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve İşadamı Gönül Elçisi Nazif Eken’i ağırladı.

Dösiad Perşembe kahvaltısının bu haftaki konukları Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve İşadamı Gönül Elçisi Nazif Eken oldu. Keptur Park Restoran’da düzenlenen kahvaltıda konuşan Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, iş adamlarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi’ni tanıttı. Cevheroğlu bu proje ile temel amaçlarının 2014 yılından itibaren yetiştirme yurt ve koruma evlerini kapatarak çocukları sevgiyle kucaklamak olduğunu bildirdi.

Cevheroğlu:”Gönül elçileri projesi ile toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştireceğiz”

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu Gönül Elçileri projesi kapsamında toplum kalkınmasında daha da ivme kazanılmasının sağlanacağını belirtti. Bu proje ile toplumda  gönüllülük kavramınayönelik farkındalık geliştireceklerini kaydeden Cevheroğlu , öncelikle bunu hedeflediklerini dile getirdi.

Kendisinin de gönüllü elçi olarak projenin içinde yer alacağını dile getiren Serdar Cevheroğlu, “Dezavantajlı, kırılgan gruplar olan kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, yoksullar, gazi ve şehit ailelerimiz gibi benzer gruplara destek olarak onlarla kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetler arasında iletişim kuracağız” şeklinde konuştu.

Herkesin üzerine düşen görevi yaptığı takdirde dezavantajlı gruplara gereken
özenin gösterileceğini kaydeden Vali Yardımcısı Cevheroğlu, "Aile özlemi
çeken bir çocuğa aile sıcaklığını vermek, ihtiyacı olan sevgiyi göstermek, yalnız
ve kimsesiz yaşlılarımıza, çocuklarımıza yalnız ve kimsesiz olmadıklarını ve
geleceğe umutlu bakmalarını hissettirebilirsek ne mutlu bize" dedi.

Cevheroğlu,iş dünyasından destek istedi. Sevgi evlerinin sayısını artıralım

Gönül elçileri projesi kapsamında oluşturulan Sevgi evlerinde çocuklara ev ortamı yaratıldığını anlatan Cevheroğlu, iş dünyasından Antalya’da sevgi evlerinin artırılmasıyla ilgili destek istedi. Cevheroğlu, Antalya’nın koruyucu aile konusunda aşama kaydettiğini fakat henüz istenilen noktada olmadığını da
sözlerine ekledi.

Kadın Dostu Kent Antalya

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Birleşmiş Milletler ve İç İşleri Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü İsveç’in sponsor olduğu proje doğrultusunda Antalya’yı kadın dostu kent ilan ettiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Kadın hareketini kimse görmezden gelmemelidir. Kadın ekonomide, siyasette,yönetimde her alanda olmak istiyor.Kadın tüm alanlarda payını istiyor.Toplumu oluşturan tüm modeller payını istiyor.Kimse artık ötekileştirilmek,dışlanmak istemiyor.Herkes önemsenmek istiyor.İlerde şehrin girişine sadece şehrin nüfusunu değil;şehrin Kadın dostu mu?Çevre dostu mu? Çocuk dostu mu olduğunu da yazacağız.Siyasette kadın ağırlığı artıyor;daha da artacak,artmalıdır.Dünyadaki kadın hareketi birbirini takip ediyor.İsveç Türkiye’de ne olduğunu,Türkiye dünyada ne olduğunu izliyor.Ona uygun çözümler üretiyor.Kadın,çocuk ve engelli konusunu ihmal etmeyin”

Gencer:Hepimiz gönül elçisiyiz,üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız

Cevheroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün atılan kar tanesinin çığ olup büyümesi gibi büyüdüğünü belirterek, çok yakın zamanda 8 Mart’ın da 1 Mayıs İşçi Bayramı gibi tatil edilebileceğini ön gördüğünü söyledi. Antalya Vali Yardımcısı Cevheroğlu ,işadamlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle
sevdikleri,değer verdikleri tüm kadınlara mesaj atıp,telefon açıp iletişim kurmaları yönünde telkinde bulundu.

Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, 'Gönül Elçileri Projesi’ni iş dünyası olarak çok önemsediklerini belirterek,” Dösiad olarak Sosyal sorumluluk anlayışımızın kapsamını iş faaliyetlerimiz ve onların etkileriyle sınırlı görmeyiz.
Sosyal sorumluluk anlayışımızı ve bu konudaki önceliklerimizi toplum ve çevre için en iyi olanı dikkate alarak belirleriz. Topluma olan sorumluluğumuzu kurulduğumuz günden bu yana eğitim, kültür sanat, spor gibi farklı alanlarda desteklediğimiz projeler ile yerine getirmekteyiz. Bir mumda biz yakalım, karanlığa dair, çevreye dair bir değişikliğe doğru adım atalım. Değiştirelim bazı hayatları, bir fark yaratalım anlayışıyla hareket etmeye  çalışıyoruz.”diyekonuştu.Gencer etkinlik sonunda Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu’na
plaket takdim etti.

Toplumsal hizmetlerde gönüllü sayısını artırmayı, gönüllülüğü yaygınlaştırmayı amaçlayan proje 2 yıl sürecek. İlk 6 ayda koruyucu aile hizmeti, diğer 6 aylık dönemlerde; kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme konuları hayata geçirilecek.

Antalya Valiliği bünyesinde oluşturulacak Gönül Elçileri Çalışma Ekibi,gönüllülüğün yaygınlaştırılmasını, projenin duyurulmasını, gönüllü olmak isteyenlerin verilecek hizmetlere erişimini sağlayacak.
ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder