26 Mart 2013 Salı

M.V HÜSEYİN SAMANİ “Sıkıntılarınızı biliyoruz, sorunlarınızın takipçisiyiz”


AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Serik ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Serik Hali’nde komisyoncularla bir araya gelen Samani; “Sıkıntılarınızı biliyoruz, sorunlarınızın takipçisiyiz” dedi.

İlk olarak Serik İlçe teşkilatını ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İlçe Başkanı Ragıp Okudan ve ilçe teşkilatı ile birlikte toplantı yaptı. Samani ve partililer daha sonra Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, Serik Hal komisyoncuları ile bir araya geldiler.
Halde komisyoncuları tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Milletvekili Samani, “Hal komisyoncularının sıkıntılarını çok yakından biliyoruz. Sorunların çözülmesi doğrultusunda ne yapılabileceği ile ilgili Ankara’da takipçisi oluyoruz. Şu andaki sebze fiyatları memnun edici.Yeraltı sularının kontrollü kullanımı ve israfın önlenmesi amacıyla ön yüklemeli, uzaktan takip sayacı getirilmesine yönelik uygulama Sayın Başbakanımızın talimatıyla 3 yıl ertelenmiştir. Bu uygulama, yeraltı sularının seviyesini tespit etmek için yapılan bir düzenlenmedir. Yeraltı sularının çok alt seviyelere inmesiyle çölleşmeye sebep olacağından dolayı, Türkiye’nin yeşil doğasının korumak için alınması gereken önlemlerden bir tanesidir” diye konuştu.

Sulama suyu fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili gelen soru üzerine konuşan Samani, “Sulama birliklerinin su fiyatlarını ve sulama birliklerince eksik yürütülen kanal çalışmaları, drenaj temizlemesi gibi konular bakanlar kurulu tarafından belirleniyor. Durumu iyi olan sulama birlikleri, meclisinde alınan kararlar doğrultusunda yüzde 40 oranında peşinat indirimi, yüzde 50 oranında damlama sulama indirimi ve benzeri indirimler yapabiliyor” dedi.

Serik ziyareti sırasında Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam’ı da ziyaret eden Milletvekili Samani, pazarcı esnafının sıkıntılarını değerlendirdi. 400 üyesi bulunan Serik Pazarcılar Odası’ndan gelecek bütün talepleri değerlendirip, çözüm bulma konusunda yardımcı olacaklarını söyleyen Samani, Serik ilçesinin sembolü olan Cuma Pazarı’nın kaldırılması ile pazarcı esnafına ve pazar etrafındaki yerleşim esnafına ekonomik açıdan zarar verdiğini ifade etti.

Samani ve beraberindeki partililer daha sonra Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Ziraat Odası başkanlarını ziyaret ederek, esnaf ve çiftçilerle bir araya geldiler. Samani partililerle birlikte ev ve hasta ziyaretleri de gerçekleştirdi.
HABER EKSPER / Mehmet BULUT - Serik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder