5 Mart 2013 Salı

MV. SADIK BADAK “Standartlaşma konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız”


Antalya Milletvekili Sadık Badak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret etti.

 Milletvekili Sadık Badak’a, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, ilçe yönetim kurulu üyeleri Nazmi Acan ve Fatih Şahin’in eşlik etti. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan’ı Abdullah Sevimçok ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Milletvekili Badak, “Esnaf temsilcileri olarak kent merkezinde esnaf standartları için çalışıyorsunuz. Bu çabalarınızı yürekten destekliyorum. Bizler de esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları biliyor ve çözümü için yakından ilgileniyoruz. Hem yeni işyeri açacak esnafı, hem mevcut esnafı korumak için standardizasyona gitmek bir çözüm olabilir. Böylece hem yeni esnaf, pazarı olmayan mevkide, zamanını ve sermayesini yok etmez, hem de mevcut pazarı bozmaz, 3. Şahıslar da mağdur olmaz. Sistemsizlikten dolayı piyasa da bozuluyor, müesseseler de bozuluyor, işin kalitesi de ne yazık ki bozuluyor. Biz bu konuda Esnaf ve Ticaret Odalarının getireceği önerilere destek vermeye hazırız. Bu sorunlara birlikte çözüm üretebiliriz. Meslek Odalarımız, Yerel Yönetim ve Bakanlıklar ortak hareket ettiği takdirde güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum" diye konuştu.


Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez İlçesi’nde İhtiyaç olmamasına rağmen aynı yerde aynı ürünleri satan esnaflarımız oluyor. Yığılmaları ortadan kaldırmalıyız ki esnaf daha iyi iş yapsın 3-4 pilot mahalle seçilip bu mahalleleri tespit edilmeli. İş kolları standartları içerisinde pilot mahalleleri belirlendiği zaman nerde ne kadar fazla aynı esnaf var onları tespit edin. Tasarı haline getirin ve düzenleme yapın. Bende Ticaret ve Sanayi Bakanlığına bunu götürüp sorunu çözüme kavuşturalım” dedi.


Badak ayrıca; Esnafların Kredi kefaletinde eş onayını zorunlu kılan yasanın, sadece esnaf kredilerine mahsus olmak üzere değişiklik önerisinin bu hafta TBMM Plan bütçe komisyonunda görüşüleceğini kendisinin de değişiklik tasarısını desteklediğini belirtti.


“Esnaf’a ait sıkıntılar çözülecek”


Milletvekili Badak’tan, bazı istekleri olduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, “ Esnaflarımıza ait sıkıntılarımızı aşmak, yığılmaları ortadan kaldırmak durumundayız. Kayıtlı olmayan esnaflarımıza da çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle üniversite de bu konuda uzman hocamız ile çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı tamamladığımız takdir de sizi ziyaret edeceğiz ve bu konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder