1 Mart 2013 Cuma

BAKAN YARDIMCISI KAFKAS’TAN İKİ SAĞLIK TESİSİ MÜJDESİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nin yapımının bu yıl başlayacağını, ağız ve diş sağlığı merkezinin de önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağını açıkladı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Erdoğan Enç ve Hüseyin Samani ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti ve “ilçeye hastane yapılmayacak” iddialarını çürüttü. Kafkas, Kepez Devlet Hastanesi’nin temelinin bu yıl içerisinde atılacağının müjdesini verdi.

Tütüncü, sağlık yatırımlarını sordu

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse’nin de katıldığı kabulde Başkan Tütüncü, Kafkas’a Sütçüler bölgesinde 52 dönümlük alana kazandırılacak 300 yataklı devlet hastanesinin ve Ahatlı Mahallesi’nde belediyenin tahsis ettiği araziye inşa edilecek ağız ve diş sağlığı merkezinin yapımıyla ilgili son durumu sordu.

Tütüncü, her iki sağlık tesisinin, imarla ilgili sorunlarını çözdüklerini, bölgedeki kapalı olan imarlı yolları da açtıklarını anlattı. İki sağlık tesisisin Antalya ve Kepez için acil bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Tütüncü, iki yatırımın yapımıyla ilgili sürecin hızlandırılmasını talep etti.

Hastanenin temeli bu yıl atılacak 

“Kepez’e borcumuz var.  Bunun farkındayız.” diyen Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas da Sağlık Bakanlığı olarak Kepez Devlet Hastanesi’nin bir an önce hayata geçmesi için gerekli olan bütün çalışmaları bitirdiklerini belirtti. Kafkas, hastaneyi yapması için mimari projesini  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne gönderdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti: “ TOKİ hastanenin yapım ihalesine her an çıkabilir. Görüşmelerimiz devam ediyor.  Hastanenin yapım ihalesine ya TOKİ en kısa zamanda çıkacak; çıkamaz ise Sağlık Bakanlığı olarak Kepez Devlet Hastanesi’ni yatırım programımıza alırız ve yapım ihalesine mutlaka çıkarız.”

Tütüncü’den sağlık teşekkürü

Kepezlilere iki sağlık müjdesi veren Bakan Yardımcı Kafkas, “Kepez Devlet Hastanesi’nin inşaatına bu yıl içerisinde mutlaka başlayacağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak.” dedi.
Bu müjdenin ardından söz alan Başkan Hakan Tütüncü de Agah Kafkas’a, iki sağlık yatırımının Kepez’e kazandırılması konusunda gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette; Kepez Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eçiş, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan, Ak Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, partililer, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve belediye bürokratları da hazır bulundu.


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder