31 Mart 2013 Pazar

ÇAVUŞOĞLUNDAN 2B AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Demre ve Kaş’ta katıldığı programlarda 2B konusundaki açıklamalarının, yanlış aktarıldığını ifade etti. Bazı basın yayın organlarında kendisinin söylediği belirtilen ''2B'de yapacağımız bir şey yok'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildiren Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün Demre ve Kaş'ta katıldığı programlarda 2B ile ilgili vatandaşlara bilgi verdiğini söyledi.

Burada yaptığı konuşmaların bazı yayın kuruluşlarınca yanlış aksettirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, ''2B'de Başbakan Erdoğan ve bizim yapacağımız bir şey yok. 2B Yasası'nı Meclis çıkardı'' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konudaki görüşlerimizi önceden beri yaptığımız açıklamalarda dile getirdik'' ifadelerine yer verdi.

Hükümetleri ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmanın vatandaşın yıllardır çözülemeyen sorununu çözmeye yönelik olduğunu, bu konuda kanun çıkartılarak uzun yıllar çözülemeyen ''2B'' sorununa neşter atıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, gerekli çalışmaların yapılması için konunun ilgili kurum ve kuruluşlara havale edildiğini anlattı.

Çavuşoğlu, 2B arazilerinin rayiç bedelinin belirlenmesinde hükümet, Başbakan veya milletvekillerinin kanunen yetkisi bulunmadığına dikkat çekerek, “ ''Rayiç bedeller ancak görevli kurum ve yetkililerince belirlenebilir. Bizim görevimiz bu konuda vatandaşlarımızın şikayetlerini alıp ilgili kuruluşlara intikal ettirmektir” dedi.

Sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz diyen Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Yasayla ilgili vatandaşlardan gelen istekleri dikkate alarak bazı değişiklikler yaptık. Rayiç bedeller tarım alanlarında yüzde 50'ye düşürüldü, taksit sayısı 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı, mücavir alanlara girmeyen yerlerin 6 yıl taksitle ödenmesi sağlandı. Arazilerin rayiç bedelinin belirlenmesi konusunda ise çalışmalar devam etmektedir. Bedellerde kesinleşmiş bir şey henüz yoktur. ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder