7 Mart 2013 Perşembe

Av. MUSTAFA KÖSE “ Kadınlarımızı baş tacı yaptık ”


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği eşit gören bir geleneğin temsilcileri olduklarını belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 ''Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir milletiz'' diyen İl Başkanı Köse, kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olduklarını belirterek, “Bizim tarihimizi gözden geçirecek olursak; ayrımcılık yok, kültürümüzde, inancımızda ayrı gayrı yok. Biz millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği eşit gören bir geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Anaların, kadınların, kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi. Köse, şimdiye kadar Türkiye'nin birçok 8 Mart kutlaması gördüğünü, bu etkinlikler kapsamında birçok nutuğun verilip, sloganın atıldığını vurgulayarak, ''Ama ne nutukların, ne sloganların içini doldurmadılar, dolduramadılar. Kadınların sorunları mevzubahis olduğunda atasözlerini alt alta sıraladılar, ama iş somut adımlar atmaya gelince orada bir arpa boyu bile yol alamadılar'' dedi.

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü; “AK Parti iktidarı olarak, Analarımızın, kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken her türlü yasal adımları attık. Kadınların siyasal hayata katılması, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dahil olmaları da onların en temel vatandaşlık haklarıdır. Şu anda en çok kadın milletvekilini Meclise taşıyan parti AK Parti'dir. Kadın-Erkek eşitliğini ve kadınlar için pozitif ayrımcılık maddelerini Anayasa’ya ekleyen AK Parti’dir. Türkiye'de şu 10 yılda ne yapıldıysa, hangi adım atıldıysa, toplumumuzu bir bütün olarak düşünerek, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hepsini sahiplenmek suretiyle adımlar atılmıştır”
ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder