25 Mart 2013 Pazartesi

7 ÜLKEDEN 35 GENÇ KEPEZ’DE BULUŞTU


Kepez Belediyesi'nin, Avrupa Birliği hibe programları kapsamında gerçekleştirdiği "Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor" projesiyle 7 ülkeden 35 genç, Kepez'de bir araya geldi.

Kepez Belediyesi’nin Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı hibesi kapsamında gerçekleştirdiği "Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor" projesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde başladı.

Proje kapsamında, Türkiye, İtalya, Estonya, Litvanya,  Hollanda ve Çek Cumhuriyeti’nden toplam 35 genç Kepez’de bir araya geldi. Proje Koordinatörlüğünü Sezen Toklu’nun yürüttüğü çalışma kapsamında gençler, Antalya’da bir çok kurum ve kuruluş temsilcisiyle buluştu..

İstihdam edilebilirlik

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor” projesinin ilk günü,  İŞKUR Antalya Şube Müdürü Hüseyin Aksu,  Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Ocak ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanı Reşat Güney’le bir araya gelen gençler, “istihdam edilebilirlik” konusunu paylaştılar.

Girişimcilik

Projenin ikinci günü, ilk önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Genel Sekreteri Vildan Demer, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ve ANKE Asansör Kurucu Başkanı Canan Gürkan ile daha sonra da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü Kazım Akgün, Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Can Hakan Karaca ve Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Semih Beken ile bir araya gelen gençler “girişimcilik” konusunda fikir alış verişinde bulundular.

Fırsat eşitliği

35 genç projenin üçüncü gününde, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Genel Sekreteri Serap Kocaoğlu, Kepez Kent Konseyi Kadın ve Engelliler Meclisi Başkanı Emel Turhan ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Antalya Şube Müdürü Hüseyin Aksu ile bir araya gelerek “fırsat eşitliği” konusunu tartıştılar.

Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek olan “Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor” projesinin finalinde, Türkiye, İtalya, Estonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya'dan 27 genç, yerel yönetimler, STK ve özel sektör temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde hazırladıkları raporu, sonuç bildirisi olarak okuyacaklar.

AB’yi ve istihdam politikalarını Kepez’e taşıdık

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, ilçedeki gençlerin Türkiye'nin AB'ye tam üyelikle ilgili müzakere süreci ve AB'nin istihdam politikası hakkında bilgi sahibi olabilecekleri bir projeye imza attıklarını belirterek, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı hibesi kapsamında geliştirdikleri ‘Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor’ projesiyle  7 farklı ülkeden 35 genci Kepez’de buluşturduklarını söyledi.
HABER EKSPER / Mehmet BULUT - Kepez

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder