2 Mart 2013 Cumartesi

MENDERES TÜREL ''Milletimizin desteği arkamızdadır''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, ''Bizler, Türkiye'nin terör belası ile yaşamasını istemeyen ve risk alarak bu yola devam eden bir anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. Milletimizin desteği arkamızdadır'' dedi.
Türel, AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'nca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir misyon partisinin temsilcileri olduklarını belirterek, ''Türkiye'de bir çok parti gelmiş, geçmiş. 'Misyon partisi' demek, klasik bir iktidar partisi demek değildir. Bizim bir hedefimiz var, hedefimiz, bu ülkeyi değerleriyle birlikte kalkındırmaktır. Biz bunu ülkemiz ve milletimiz için başarmak zorundayız. Ayrımcılık, ırkçılık bizim kırmızı çizgilerimiz arasındadır, defterimizde yazmaz. Biz, 'yaradandan dolayı yaradılanı severiz' anlayışıyla hizmet eden partinin mensuplarıyız'' diye konuştu.

Makam, mevki hesabı yapmadıklarını dile getiren Türel, ''Hazreti Mevlana'nın söylediği gibi, 'huduttaki muhafız, huzurdakinden daha iyidir'. Onun içindir ki sizler huduttaki muhafızsınız. Onun için sizlerin gayretleri ile bizler sonuç alabiliyoruz'' ifadesini kullandı.

Türel, 4+4+4'ten sonra sıkça konuştukları konunun 3+3+3 olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Sandık kurullarının teşkilatlarımızla oluşturulması, önümüzdeki yerel seçimleri kazanma yönündeki en önemli adımdır. 3 ana kademe, 3 kadın kolları ve 3 gençlik kollarından her sandıkta görev yapacak üyeleri belirlemek zorundayız. Her sandık kurulunda 9 arkadaşımız yerini alacak, burada seçmen listelerine baktıklarında yakınlarını görecekler. Onlarla irtibat kurarak 9'u 18 yapmak üzere bir sandık yönetimi oluşacak. Bunu başardığımızda seçimlerden kimsenin endişesi olmasın. Türkiye'de de başarılı olacağız, Gümüşhane'de de. Sayın Bahçeli'yi mahcup etmeyeceğiz, yüzde 70'lere ulaşacağız. 'AK Parti bu gidişle yüzde 70'i alacaktır' sözleri, Sayın Bahçeli'ye aittir. Bizler de hep birlikte çalışarak, Sayın Bahçeli'yi mahcup etmeyeceğiz.''

''10 yılda 100 senelik değişime tanıklık ettik''

Türkiye'nin 10 senedir AK Parti iktidarı ile çok önemli reformlara şahitlik ettiğini belirten Türel, 10 yılda 100 senelik değişime tanıklık ettiklerini kaydetti.

Türel, değişime tanıklık ederken hep birlikte sorumluluk aldıklarını ifade ederek, ''Onun için ne kadar övünsek azdır. Bizler, Türkiye'yi 10 senede 100 senelik değişime götüren partinin mensuplarıyız. Ancak, hiçbir başarıyı da yeterli görmeyeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin yıllardır kanayan bir terör sorununun olduğunu vurgulayan Türel, ülkede 30 yıldır terör belasıyla uğraşıldığını bildirdi.

''Bu meselenin kaynağının, ipucunun yurt dışında olduğu için maalesef çözümünde ciddi bir sonuç alınamadı'' diyen Türel, ilk defa ''Çözüm süreci'' olarak isimlendirdikleri bir sürecin başlatıldığını anlattı.

''Milletimizin desteği arkamızdadır''

Türel, bu sürecin çok meşakkatli ve risk alınması gereken bir süreç olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakanımız, 'Türkiye'de akan kanı durdurmaya vesile olurum' anlayışıyla bu meselenin üzerine gitti. Türkiye'de kan akmasını isteyen herhalde hiç kimse yoktur. Ama çözüm sürecinde bu meseleyi sabote etmek isteyenler, aslında bu meselenin çözümünü istiyormuş gibi davranıp perde arkasında samimiyetsiz yaklaşım gösterenler, 'bu kan aksın' diyenlerdir. Bizler, Türkiye'nin terör belası ile yaşamasını istemeyen ve risk alarak bu yola devam eden bir anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. Milletimizin desteği arkamızdadır. Bunu hep birlikte başaracağız, buna inanıyorum. Tabi ki bu yol zor ve provokasyona açık bir yoldur. Bir ırkçılık, kafatasçılığı farklı noktalara çekerek terör belasının devam etmesini de isteyenler var bu ülkede.''

AK Parti'nin ''Bölgesel, etnik ve dinsel ayırımcılığa hayır'' anlayışıyla yola çıktığına dikkati çeken Türel, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin iktidarı olacaklarını, bu anlayışla yola devam ettiklerini kaydetti.

Türel, hiç kimse için bir ayrımcılığa gitmeyeceklerini belirterek, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet konusunu da kimseye tartıştırtmayacaklarını anlattı.

Bu nedenle kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini dile getiren Türel, ''Bu ülkenin, bu milletin geleceği için AK Parti her zaman risk almıştır. Terör sorununu da risk almak üzere çözecektir. Dünyada ekonomide örnek alınan bir ülke haline gelmişsek, terör sorunu da çözüldükten sonra bir çok ülkenin de model alacağı bir çözüm formülü haline gelecektir. Çatlak sesleri susturmak, hepimizin görevi olacaktır. AK Parti'yi kısır çekişmelere kurban etmeyiz'' şeklinde konuştu.
ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder