17 Haziran 2014 Salı

Mehmet Atmaca ''AK Parti güven veriyor''

Antalya'da 600 kişilik CHP'li grup AK Parti'ye geçti. Grup adında konuşan CHP Antalya eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca parti değiştirme görüşünün seçimden sonra olmadığını belirterek, "Büyükşehir kazanılmasaydı dahi bizler AK Parti'ye geçişi gerçekleştirecektik" dedi.

CHP paralel yapının ortağı oldu
AK Parti’ye geçen CHP'liler, yeni partilerinde basın toplantısı düzenledi. CHP eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca, AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti’ye geçişlerinin birçok nedeni olduğunu bildirerek, “CHP'nin Atatürkçü seçmenin oyunu alabilmek için türlü ayak oyunlarıyla Atatürk ve bayrak üzerinden siyaset yaparken bir taraftan gerçek Atatürkçüleri tasfiye etmeye başladığını iddia ediyorum. Projeleriyle, ideolojiyle halka güven vermeyen CHP, özgürlüklerin, masumane küçük olayların arkasına sığınarak ülkemizin huzurunun bozulmasına ve kaos ortamı yaratılmasına çanak tutulmuştur. Yalanın, iftiranın, ayak oyunlarının, emek hırsızlığının doğal olarak algılandığı CHP, toplumdaki huzur ve güveni, istikrarı bozmak için türlü entrikalarla düşmanlığı körüklemektedir. Bizler bu oyunları gördük" dedi. Atmaca, “CHP 'İktidara gelebilmek uğruna her yol mubahtır' anlayışıyla ülkemizin geleceğini tehdit eden paralel yapının ortağı olmuştur. CHP, emek ve emekçi ekseninden uzaklaşmış, böylece halktan uzaklaşmış, belli bir kitle partisi haline gelmiştir. Etnik köken ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına destek vererek toplumun kutuplaşmasına yol açmıştır” dedi.
AK Parti güven veriyor
Paralel yapıyla ve ülke huzurunu bozan unsurlarla savaştığı için AK Parti'de olduklarını hatırlatan Atmaca, “Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, çözüm üreten bir kitle partisi olduğu için AK Parti'deyiz. Etnik köken ve inanç farklılıkları üzerinden siyaset yapılmadığı için, kutuplaşmalara izin verilmediği için AK Parti'deyiz. Şu anki yapısıyla Atatürkçüleri ve demokratları kucaklayarak en güçlü parti olduğuna inandığımız için AK Parti'deyiz. Lideri ve projeleriyle halka güven veren ve istikrar sağlayan en güçlü kurum olduğuna inandığımız için AK Parti'deyiz. Sayımız bu kadar ile sınırlı kalmayacak ve her geçen gün bu sayı katlanarak artacaktır" dedi.
Türel’e oy verdik
Toplantının bir bölümünde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mehmet Atmaca, hiçbir pazarlık ve görüşme yapılmadan AK Parti'ye katıldıkları bilgisini verdi.  Atmaca,  “Bu daha önceden konuşulan bir harekettir. Büyükşehir kazanılmasaydı da biz AK Parti'ye geçişi gerçekleştirecektik" dedi. Bir başka basın mensubunun Süleyman Evcilmen’in adamıdır ondan izinsiz bir şey yapmaz eğer geçtiyse Süleyman Evcilmen de AK Parti’ye geçecek şeklinde söylentilere ne diyeceksiniz? Sorusuna yanıt veren Atmaca,  “Süleyman Evcilmen’i takdir ederim.  Uzun yıllar siyasette ve CHP’de ona destek verdim. En son il başkanlığı seçiminde bir ayrışma oldu. Biz Ümit Uysal’ı desteklediğimizde biliyorsunuz. Uysal’ı partimiz adına destekledik. Zaman içerisinde Muratpaşa’da ciddi bir delege üye sayısına ulaştığımız için Muratpaşa Belediye Başkanı da Süleyman Evcilmen olduğu için böyle bir ihtimal olma olasılığı yok” yanıtını verdi. AK Parti’ye geçiş düşüncelerinin seçim öncesinde olduğunu söyleyen Atmaca, Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Akaydın’a oy vermediklerini Menderes Türel’e oy verdiklerini anlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder