14 Haziran 2014 Cumartesi

CHP’den Ak Parti’ye büyük transfer!

Ak Parti Antalya İl Teşkilatı’nın yarın gerçekleştirilecek Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaklaşık bin 200 CHP’li rozet takarak Ak Parti’ye katılacak. Büyük transferin organizasyonunu ise, yerel seçimlerden 56 gün sonra CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçen Muratpaşa ve Büyükşehir belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun yaptı.

Ak Parti’ye transferi ile Türkiye gündemine oturan Alevi kökenli siyasetçi Ercan Merthatun, geçişi sırasında bazı rahatsızlıklarını dile getirmiş ve bu yüzden CHP’liler ve Aleviler tarafından eleştirilmişti. Aleviliğin CHP’nin tekelinde olmadığını belirten Merthatun, kendisini eleştiren CHP’lilere gönderme yaparak, “CHP, Alevileri bir ayrıştırma unsuru olarak kullanmaktadır. Ak Parti’de de Alevi yöneticiler var. Fakat herhangi bir ayrıştırma, ötekileştirme görmedim. Onun için Ak Parti Türkiye’nin partisi olmuştur. CHP, mezhep ve etnik köken ayrımı yaptığı sürece asla bir Türkiye partisi olamaz” diye konuştu.

Ak Parti’ye geçişinden sonra eski partisinin yöneticileri  tarafından haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten Merthatun, “Şahsımla ilgili, ‘Onun aldığı 1000 oy. CHP’lilerin oylarıyla seçildi. İstifa etsin’ şeklinde eleştirenler yarın görecek. Ercan Merthatun sıradan bir meclis üyesi değildir. Yarın bin 200 kişi benim arkamdan Ak Parti’ye geçiyor. Bu daha ilk furya. Önümüzdeki günlerde daha fazla sayıda katılımlar ile Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar 5 bin kişi daha Ak Parti’ye geçecek. Beni eleştirenler, önce 500 kişiyi bir araya getirsinler, sonra hakkımda konuşsunlar” dedi. kaynek/akdenizhaberci.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder