15 Haziran 2014 Pazar

CHP’den AK Parti’ye büyük katılım.

AK Parti Antalya Haziran ayı danışma meclisi toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Antalya İl Başkan yardımcıları Mehmet Atmaca, Umut Doğan, Kamil Azizoğlu ile Konyaaltı İlçe Başkan yardımcıları Halil Bolatan ve Zeki Gökçe'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi AK Parti saflarına katıldı.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende partiye iltihak edenler adına 35 kişiye rozetleri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya milletvekilleri tarafından takıldı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Babalar Günü’nü kutlayarak, annelerin de babaların da kutsal olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, “Artık Türkiye ‘Biz ne yaparsak yapalım, mutlaka bize oy vermek zorunda bu millet’ anlayışı 50’lilerde kaldı. Artık o anlayış değiştikten sonra iş başına gelen başbakanları asamıyorsunuz, artık milletin evlatlarını darbelerle indiremiyorsunuz, artık bu ülkede sözü millet söylüyor, kararı millet veriyor ve millet tercihini yapıyor” dedi. Çavuşoğlu, her toplantıda partinin büyüdüğünü, katılımcıların arttığını ifade etti. Bugün de farklı partilerden insanların AK Parti’yi tercih ettiğini anlatan Çavuşoğlu, AK Parti’nin 12 yıldır sürekli büyüyen, güçlenen parti olduğunu söyledi.
AK Parti’ye katılımlar

AK Parti çalıştıkça AK Parti’ye katılanların sayısının arttığını vurgulayan Çavuşoğlu, bundan rahatsız olanların da bulunduğunu hatırlatarak, “AK Parti’nin her seçim başarısından rahatsızlık duyanlar, AK Parti’nin büyümesinden de rahatsızlık duyabilir. Bu doğaldır ama halkın, vatandaşın, milletin tercihlerini engelleyemezsiniz. Artık Türkiye ‘Biz ne yaparsak yapalım, mutlaka bize oy vermek zorunda bu millet’ anlayışı 50’lilerde kaldı. Gerçek milliyetçilerle, milliyetçi geçinenleri çok iyi ayırt edebiliyor milletimiz. Milletimiz artık Atatürk’ün gösterdiği hedeflere Türkiye’yi gerçekten kimler ulaştırmak istiyor onu görüyor ama Atatürk’ten geçinenlere de prim vermiyor” dedi. Çavuşoğlu, bugün bazı partilerin ve derneklerin Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri, ilkeleri üzerinden konuştuklarını ancak bu Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşma noktasında herhangi bir çaba harcamadığını belirtti.
Kardeş kavgası istemiyoruz
Milletin Türkiye’nin sorunlarını kimin çözmek istediğini, kimin bu topraklarda halk arasında ayrım yapmadığını iyi bildiğini dile getiren Çavuşoğlu, milletin artık kardeş kavgalarından bıktığını, Kürt-Türk kavgası, Alevi-Sunni çatışması istemediğini kaydetti. Çavuşoğlu, milletin istikrar, güven, ülkenin büyümesini, kalkınmasını, güçlü bir ülke olmasını istediğini vurguladı. Güçlü, istikrarlı olmayan, güvenliği sağlanamayan ülkelerin felaketlere sürüklendiğini ve komşu ülkelerde bunların örneklerinin görüldüğünü anlatan Çavuşoğlu, “Kendiniz güçlü değilseniz, ekonominiz güçlü değilse, ayaklarınız üzerinde duramıyorsanız size kimse yardımcı olamaz. Suriye’ye kim yardımcı oluyor, ‘bırakın öldürsünler’ anlayışı var” dedi.
Akın akın AK Parti’yi tercih ediyorlar
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise, AK Parti’nin kitle partisi, ideoloji partisi olmadığını savunarak, “Bizim içimizde Antalya’ya hizmet etme sevdası bulunan her görüşten arkadaşımız var. Biz kapımızın her görüşten her fikirden insana açık olduğunu ifade etmiştik. Tabiri caizse gelin AK Parti’de buluşalım demiştik. Bugün siyasetin buluşma noktası AK Parti haline geldi. Bugün CHP, MHP’den her görüşten insan, hizmet etmek istiyorsa bunun mecrasının AK Parti olduğunun farkında. Bunun için insanlar akın akın AK Parti’ye koşuyorlar. Bugün birileri bir yerlerde şov yapıyor olabilirler, birileri sağda solda çıkıp bağırıp çağırıyor olabilirler, bugün birileri meclis basıyor olabilirler. Ama şov yapma zamanı geçti. Biz o şovu 30 Mart’ta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını alarak yaptık. Şimdi bunlar muhalefetçilik oynayacaklar diye, keyfi çatacak diye biz hizmet etmeyeceğiz. Bunlar muhalefetçilik oynayacaklar, Antalya’ya gelecek hizmetleri kol kola engelleyecekler, biz de bunu seyredeceğiz. Öyle mi? Öyle bir şey yok. Biz hizmetin Antalyalılara ulaşması için her şeyi yapacağız” diye konuştu.
Antalya 15 yıl kaybetti

Köse, bir önceki belediye başkanı döneminde Antalya’nın 5 yılda, 15 yıl kaybettiğini anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi’ndeki rezillikler bir bir ortaya çıkıyor. Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Antalya’nın kaynaklarının nasıl har vurup harman savrulduğunu, nasıl birilerine peşkeş çekildiğini gösteriyor. Ama nedense kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya, AK Parti’yi insanların tercih etmesinden dolayı insanlara hakaret edilmekte, AK Parti’ye katılımlar hazmedilmeyerek bir transfermiş gibi gösteriliyor, bir algı yaratılıyor. Hafızamız unutuyor, unutuyoruz ve özellikle bazı odaklar tarafından bize unutturulmak isteniyor. Yakın geçmişte Antalya’da parti değişikliklerini; Antalya milletvekilimiz AK Parti’den seçilmişti Yusuf Ziya İrbeç, bizim milletvekilimizdi döndü MHP’ye geçti. Biz İrbeç MHP’ye geçtiğinde kendisine hakaret etmedik, iradesini satmış demedik, MHP’li yöneticilere ağzımıza gelen her türlü hakareti savurmadık. Demokrasidir, kendisine yakışanı yapmıştır dedik. Dün MHP’ye hem de AK Partili bir milletvekili geçerken susacaksınız, konuşmayacaksınız. Bugün başka bir partiden MHP’den bir meclis üyesi AK Parti’ye geçtiğinde ağzınıza gelen hakareti savuracaksınız. Böyle bir çifte standart olabilir mi? Yoksa dün dündü bugün de bugün mü sizin için. Bu sadece bir örnek. Başka örnekler de var” dedi.
Partiler arası yer değiştiriş
Mustafa Köse konuşmasının bir bölümünde zaman partilere geçişleri anlatarak, “Kasım 2013’te CHP’li Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Çan, MHP’ye geçti. Hiç bu tip hakaretler, yorumlar kamuoyunda gördünüz, köşe yazarlarınca bunlar dillendirildi mi? Çünkü AK Parti’ye geçmedi. Geçseydi olurdu. Ocak 2014 AK Partili Serik Meclis Üyesi MHP’ye geçti. Bizim ağzımızdan bu hiç meclis üyesine hakaret ettiğimizi duydunuz mu, MHP’li yöneticiler, il başkanına hakaret ettik mi, etmedik. Şubat 2014 Ak Partili Akseki’ye bağlı Yarpuz Belediye Başkanı Doğan Erdem MHP’ye geçti, kimsenin sesi çıktı mı, çıkmadı. Mart 2014 AK Partili Tosmur Belediye Meclis üyesi Yakup Gündoğar MHP’ye geçti, ağzımızdan bir kötü söz duydunuz mu? Duymadınız. DP Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel MHP’ye geçiyor ve şimdi Alanya Belediye Başkanı oldu. O günlerde kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Bugün bizi eleştirenler o gün alkış tutuyordu. AK Parti’den geçmişte Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım CHP'ye, oradan MHP’ye gitmişti. Hiç bu kadar eleştirilerde karşı karşıya kalmamıştı. İsmail Erten MHP’ye katılmıştı, ama bizim ağzımızdan hakaret çıkmamıştı. Geçen dönem MHP’nin grup sözcülüğü yapan bir arkadaşımız bu dönem geldi CHP’den meclis üyesi oldu yine sesimiz çıkmadı. Demek ki geçmişe dönük bir hatırlama yaptığımız zaman partiler arasında meclis üyelerinin ya da belediye başkanlarının yer değiştirebildiğini, değişik sebeplerle başka partileri tercih ettiğini görüyoruz” dedi.
İyi hizmet, eşit hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Antalya’yı büyük hedeflere götürme gayretini içerisinde olan herkese teşekkür ederek, “Bu göstermiş olduğunuz yiğitlik, Antalya sevgisinde buluştuğunuz için, Antalya’yı particilikten üstün tutup, hizmet siyasetini tercih ettiğiniz için Antalya’yı büyük hedeflere götürme gayretini bizlerle birlikte ortaya koyduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi. Amaçlarının büyük Antalya’ya büyük hizmetler vermek olduğunu kaydeden Türel, “Bugünden itibaren aramıza katılan arkadaşlarla yeni taze kanın verdiği güçle Antalya’ya daha büyük hizmetler vereceğiz. Esasında bu büyük buluşma Antalya’nın da sınırlarını aşan hatta dünyaya mesaj verecek kadar büyük bir buluşmadır. Bu salondan dünyaya şu mesajı veriyoruz, ‘Türkiye’ye bölemeyeceksiniz, birbirine düşüremeyeceksiniz, siyasi, etnik, dini kavganın ayrışmanın tuzağına çekemeyeceksiniz. Biz, büyük Türkiye hedefinde, ileri demokrasi hedefinde, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak bir ve beraber kalacağız. Türkiye bir daha kardeş kavgaları tuzağına düşmeyecek. Türkiye’nin geleceğini bitmez tükenmez kavgalarla karartmayacağız. Her fikre, her farklılığa sevgiyle, saygıyla; herkesi kucaklayarak, milletimize daha iyi hizmet için, eşit hizmet için, demokrasi için, bir ve beraber olacağız. Bizi Atatürk üzerinden bölmeye çalıştılar, bizi Türklük, Kürtlük üzerinden bölmeye çalışıyorlar’ diyen Türel, “Oysa, Cumhuriyetimizin kurucusu, Çanakkale gazisi Atatürk’le bizi kimse bölemez. Atatürk bu milleti birleştirmiştir, ayağa kaldırmıştır, O’nun ismi de sadece birleştirir. İşte bugün burada olduğu gibi birleştirir” dedi.
Antalya siyasetinde yeni sayfa açtık
Türel, Antalya siyasetinde yeni bir sayfa açtıklarına dikkat çekerek, “Artık Antalya’nın geleceğinin siyasi çekişmelerle, particilikle karartılmasını istemiyoruz. Yeter artık, ezberle yapılan siyasetin ne ülkeye ne de Antalya’ya bir faydası olur. Kimse bizimle milliyetçilik, Atatürkçülük, halkçılık yarışı yapmasın. Artık hamasi ezber sözlere, nutuklara bizim de milletin de karnı tok. Milliyetçilik iddia edenler, şanlı bayrağımızı istismar edenler, gidip bizim 2006’da Antalya’dan Çanakkale’ye gidip yaptırdığımız o bayrak direğine ve bayrağa baksınlar. O güzel reklamdaki bayrak direği Antalya’nın Çanakkale’ye armağanıdır. Şehit dedelerimizin hatırası için yapılmıştır. Kimse bizimle vatan ve bayrak sevgisi yarıştırmasın. Herkes vatanını sever, canını da feda eder. Bir insanın toprağına aşkı, vatanına aşkı insan tabiatında vardır. Ben senden daha milliyetçiyim demek ayıptır, zafiyet belirtisidir. Gerçek milliyetçilik hizmettir, çalışmaktır, taş üstüne taş koymaktır, eser vermektir, Türkiye’yi büyütmektir. Nutukla, sözle milliyetçilik olmaz.‘Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz’. Kimse bizimle Atatürk üzerinden de yarışa girmesin. Atatürkçülük milli bağımsızlıktır, Türkiye’nin istiklali ve istikbalidir, büyük Türkiye’dir. Atatürkçülük, seçimde Okyanus ötelerinden medet ummak değildir. Atatürkçülük seçim sandığında hile yapmaya güvenmek ve buna rağmen kaybedince yalanlar söylemek değildir” şeklinde konuştu. Milliyetçilik ve halkçılığın halka hizmet olduğunu anlatan Türel, “Halkçılık halka hizmet götürmektir, yatırım yapmaktır, çocuklarımızın geleceğini kurtarmaktır. Halkçılık belediyeye adam doldurup yatırım yapamaz hale getirmek değildir. Halkçılık televizyon ödüllerine 5 milyon lira harcayıp yatırım yapmamak olamaz. Milliyetçilik de halkçılık da halka hizmettir. Gece gündüz çalışıp yatırım yapmaktır. İşte bizim yaptığımız budur, işte bugün sizin yaptığınız da budur. Hep beraber öyle bir çalışacağız ki, öyle bir hizmet yapacağız ki, herkes kimin milliyetçi, kimin halkçı olduğunu daha iyi görecek. İşte geçen gün 10 yıldır boş ve harap duran Özel İdare Binasını yıkmaya başladık ve orayı park yapıyoruz. Birileri çevreciyiz diye konuşur, ama aslını biz yaparız, farkımız budur” dedi.
Antalya’ya aşık herkese kapımız açık
Başkan Türel, AK Partiye yeni katılanların, küçük particilik hesaplarının Antalya’ya zarar verdiğini gördüklerini anlatarak, “Arkadaşlarımız tüm baskılara göğüs gererek, dik durarak, hizmetten yana, doğrudan yana, Antalya’dan yana bir tavır göstermişlerdir. Zaman bugünün ne kadar önemli bir gün olduğunu gösterecektir. 5 yıl sonra Antalya büyük hizmetlere kavuşmuş olduğu zaman bu başarı da hepinizin payı olacaktır. Emin olunuz ki, 5 yıl sonra bugünü gururla anacaksınız. İnşallah sizler bu büyük buluşmanın öncüsü olacaksınız ve inşallah sizleri başka arkadaşlarımız da takip edecek ve Antalya’da yeni bir siyaset meydana gelecek. Buradan bütün hemşerilerime de aynı daveti yapıyorum, gençlere, milliyetçi, Atatürkçü, halkçı, çevreci gençlere de davet yapıyorum. Kimse sloganların esiri olmasın, ezberlerin esaretinden kurtulun, gelin hizmet edin, gelin beraber Antalya için çalışalım. Antalya’nın particilikle, parti siyaseti ile kaybedecek zamanı yoktur. Peşin hükümleri bir kenara bırakın. Biz bir Türkiye ve Antalya partisiyiz. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz, herkesi sevgiyle kucaklıyoruz. Bu çatı Antalya aşkının çatısıdır. Antalya’ya aşık herkese kapımız açıktır, beraber çalışalım, beraber Antalya’ya hizmet edelim" diye konuştu.
Hayallere sığmayacak projeler yolda
Göreve geldiği günden itibaren Antalya’nın bütün ilçelerinde yatırımlara başladıklarını hatırlatan Başkan Türel, “Her alanda onların hayallerine sığamayacak projeler yapacağız. Antalya’yı bütün ilçeleriyle modern, medeni, yeşil, güzel bir il yapmak için, esnafa, üreticiye daha iyi hizmet için gece gündüz çalışacağız. İhtiyacı olan, hasta, engelli olan bütün vatandaşlarımızın elinden tutacağız. Hep beraber bizden önce kaybedilen 5 yılı da telafi edip Antalya’yı büyük hedeflere götüreceğiz. Antalya’nın particilikle kaybedecek zamanı yoktur. Siyaset hizmettir, hizmeti engellemek siyaset değildir. Maalesef siyaseti particilik olarak gören arkadaşlar, bir projenin iyi olup olmadığına bakmadan engellemeyi marifet sanıyorlar. Ben her zaman ‘Antalya kazansın, ben kaybetsem de olur’ diye söyledim ve öyle davrandım. Ama bazıları Türkiye kaybetsin ki, Hükümet kaybetsin, Antalya kaybetsin ki, Menderes Türel kaybetsin diyerek hareket ediyorlar. Böyle bir siyaset anlayışı hiç kimseye yakışmaz ve ben artık Antalya siyasetinde bu anlayışın terk edileceğini temenni ediyorum. İşte bugün aramıza katılan arkadaşlarımız siyasetin hizmet olduğunu herkese hatırlatmışlardır ve bu yönde çok güzel bir adım atarak, Antalya siyasetinde birleşmenin önünü açmışlardır” diye konuştu. AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın haziran ayı Danışma Meclisi Toplantısına Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Sadık Badak İl Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda partili katıldı. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder