8 Haziran 2014 Pazar

550 milyon liralık havuz yatırımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çoğu olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzlarının inşası için 550 milyon liralık yatırım yapıyor. İlk etapta, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 62 yüzme havuzu hizmete girecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleşme hamlesiyle futboldan bocceye, atıcılıktan eskrime kadar çok sayıda spor branşı birbirinden güzel ve kullanışlı tesislerine kavuşuyor. Yüzme branşı için inşa edilen tesisler de bu önemli hamlenin dikkati çeken yatırımlarından sadece biri.  Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Atılan her bir kulaç, olimpiyatlarda kazanılacak madalyalara bizi bir adım daha yaklaştıracak" dedi. 

Yüzme Havuzlarının Sayısı Artıyor
Gerek profesyonel sporcuların antrenmanlarını tamamlaması, gerek amatör sporcuların yetiştirilmesi, gerekse de bölge halkının faydalanabilmesi için inşa edilen ve hizmete giren yüzme havuzlarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırımlarıyla hazırlanan havuz projelerine ayrılan dev bütçe ve tesis sayısı da dikkati çekiyor. Toplamda 62 havuza ulaşılması hedeflenen çalışmalar için Bakanlığın ayırdığın bütçe 550 milyon TL.

8 Tesis Tamamlandı
2011 yılında başlayan inşa çalışmaları kapsamında 8 tesis tamamlanarak hizmete girmiş bulunuyor. Proje maliyeti 73 milyon TL'yi bulan ve tamamlanan bu 8 tesis, profesyonel ve amatör sporcular tarafından yoğun ilgi görürken, özellikle ilk ve orta öğretim dönemlerindeki çocukların yüzme sporuna ilgisini arttıran önemli bir etmen olarak da karşımıza çıkıyor.

Aksaray, Edirne, Niğde, Ordu, Rize, Sivas ve Van'da inşa edilen kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra Mersin'de yapılan ve 17. Akdeniz Oyunları'nda yüzme branşı mücadelelerine kapılarını açan olimpik yüzme havuzunun gelecek yıllarda da uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması amaçlanıyor.

İnşa Çalışmaları Sürüyor
Yapımı devam eden ve proje maliyeti yaklaşık 258 milyon TL'yi bulan 37 havuz tesisinin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Tesisler hizmete açıldıktan sonra Bakanlığın ilgili birimleri, yeni nesillere spor bilincinin aşılanması ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla da spor eğitimlerine devam edecek.

17 Tesis Proje Aşamasında
Arazi tahsisi ve proje aşamasında olan 17 yeni havuz projesi için de kısa süre içerisinde inşa çalışmalarına başlanması bekleniyor. Özellikle engelli sporcular ve sporseverlerin de bu tesislerdeki erişilebilirliklerinin sağlanması için tüm detaylar projelerde dikkate alınıyor. Yaklaşık 230 milyon TL maliyeti bulacak olan bu havuz inşaatlarının 2014 yılı içinde başlanıp 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

"Her Branşta Marka Sporcu Yetiştireceğiz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, her branşta olduğu gibi yüzme alanında da son yıllarda önemli bir tesisleşme hamlesinin yapıldığını ve yatırımların meyvelerini hemen almaya başladıklarını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası arenada yüzme branşında henüz istediği noktada olmadığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdi yeni bir süreç başlattık. Bizim için yaz sporu-kış sporu diye bir ayrım olamaz. Her branşta marka sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bakanlığımız himayesinde, Yüzme Federasyonu ve sponsor firmamızın koordinesinde devam eden projemizde 100 bin lisanslı sporcu hedefiyle yola çıktık. Türkiye Yüzmede Olimpiyatlara Sporcu Hazırlık Merkezi projemiz var. Tamamen bilimsel verilerle ilerliyoruz. 2002 doğumlu çocuklarımızın gittikleri yarışlardan madalyalarla dönemeye başladığını görmek güzel. Atılan her bir kulaç, olimpiyatlarda kazanılacak madalyalara bizi bir adım daha yaklaştıracak" dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder