10 Haziran 2014 Salı

Özel idare binası nihayet yıkılıyor

Antalya'da 10 yıldır atıl bir şekilde duran İl Özel İdaresi'nin eski hizmet binasının yıkımına düzenlenen törenle başlandı.
Antalya Valisi Sebattin Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Antalya gibi güzel bir şehrin, böyle güzel hizmetlere layık olduğunu belirtti.
Antalya'nın, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğu için her yıl 12 milyon yabancı turistin şehri ziyaret ettiğini vurgulayan Vali Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu kadar büyük bir kalabalık sadece ve sadece güneş, deniz, kum için değil, Antalya'nın güzelliği için de geliyor. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken, Antalya'yı çirkinleştirici şeylerden kurtarmaktır. Bugün burada bir bakıma bizimle ilişkili olan, bu çirkin binanın ortadan kaldırılması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada konu olan sadece yıkım için bir tören değil. Burada aynı zamanda bir şeyin yapımının da başlangıcını görüyoruz. Daha evvel Cumhuriyet Meydanı'ndan değişik okullar ve kamu kurum ve kuruşları kaldırılarak, bugünkü haline geldi. İnşallah bu İl Özel İdaresi binası ve diğer düşünceleri de tahakkuk ettiği zaman daha büyük bir meydana kavuşacağız."
Öztürk, dünyanın en prestijli şehirlerinin parkları, yolları ve meydanları ile tanındığının altını çizerek, Antalya'ya da yakışanın büyük meydanlara, parklara ve caddelere sahip olmak olduğunu ifade etti.


İl Özel İdare Binası ruhsatsız çıktı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'yı güzelleştirecek önemli bir adımı attıklarını vurgulayarak, şehri yıllardır konuşulan ancak bir şey yapılamayan bir çirkinlikten kurtaracaklarını söyledi. 
Yıllardır boşaltılmış bir vaziyette bir çirkinlik abidesi olarak duran İl Özel İdaresi'nin eski binasını yıkmanın kendilerine nasip olduğunu dile getiren Türel, şöyle devam etti:

"Bu binayı görevi devralmamız dan iki ay sonra yıkıyoruz. Burası, İl Özel İdare'mize aitti. Maalesef bazı nedenlerle yıkılamıyordu. Büyükşehir Kanunu'nu değiştirdiğimiz için bu binayı da devralmış olduk. Hiç düşünmeden yıkım işlemleri başlattık. Bu kanun değişikliğine zamanında karşı çıkanlar acaba şimdi ne düşünüyorlar? Bu kanun değişikliğiyle bu bina Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmeseydi belki de bugün bu binayı yıkmak nasip olmayacaktı. İnşallah sırf peşin hükümlü, sırf siyaset adına her şeye karşı çıkanlar bu hizmetlere bir 
kere daha bakıp düşünürlerse o zaman ne mutlu bize diyeceğiz."

Türel, yıkım işlemlerine başladıklarında 1992 yılında yapılan binanın 20 yıldır ruhsatsız bir şekilde hizmet verdiğini fark ettiklerini vurgulayarak, "Hala ruhsatı yok. İşte bugün biz İl Özel İdare binasını aynı zamanda bir ruhsatsız bina olarak yıkıyoruz. Üstelik, dünya güzeli falezlerimiz tahrip edilerek 30 yıldır bu bina burada böylece duruyor" dedi.


Yıkım ihalesinin 1 ay öne yapıldığını, ihaleye 24 firmanın katıldığını dile getiren Türel, hurdası karşılığında Büyükşehir Belediyesi'ne 357 bin lira ödenmek suretiyle yıkımın yüklenici firma tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.
Türel, yıkımın 2 ay süreceğini, ardından alanı çok güzel bir park ve yeşil alan olarak Antalya'ya hediye edeceklerinin altını çizerek, "Artık bu bölge tamamen değişecek. Çok güzel yemyeşil bir alan olacak. Burası gerçek bir cazibe merkezi olacak. Bu proje ile turizm ve ticaret gelişecek, esnaf kazanacak, Antalya kazanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Öztürk tarafından telsizle verilen talimatla 14 katlı binanın yıkım işlemi başlatıldı.
İl Özel İdaresi, 2004 yılında yaşanan kolon patlamasının ardından boşaltılmış, aradan geçen 10 yılda yıkılması mı yoksa güçlendirilip yeniden hizmet verir duruma getirilmesi mi tartışmaları nedeniyle atıl bir vaziyette kalmıştı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder