17 Haziran 2014 Salı

CHP'li eski belediye başkanından yandaş kıyağı

Antalya Büyükşehir Belediye’sini yandaşları için istihdam kapısı haline getiren CHP’li eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, Antalya esnafının da neredeyse tamamına borçlandığı ortaya çıktı.

Partizan politikaları nedeni ile belediyeyi 2 milyar liranın üzerinde bir borç batağına sürükleyen Akaydın’ın, SGK ve vergi borçlarını da hiç ödemediği belirlenirken, söz konusu vahim tablonun nedeni olarak ise, belediyeye usulsüz olarak alınan yandaş personele her ay milyonlarca lira paranın ödenmesi gösterildi.
BELEDİYEYE HACİZ KARARLARI YAĞIYOR 
Hiçbir hukuki dayanağı olmadan binlerce kişiyi ihtiyaç olmadığı halde belediyede istihdam edenCHP’li Akaydın’ın,  Büyükşehir Belediyesi’nin faturalarını ödeyemediği ortaya çıktı. Akaydın yönetimi, Antalya’da borçlanmadık esnaf, iş adamı ve kamu kurumu bırakmazken, tüm girişimlere rağmen paralarını alamayan binlerce esnaf ve iş adamının, hemen her gün belediyeye haciz kararları gönderdiği öğrenildi.
 
YANDAŞA ÖDENEN PARA GELİR DENGESİNİ BOZDU
CHP’li yönetimin, borçları ödeyememesinin en büyük nedeninin ise, her ay 10 Milyon liranın üzerinde bir ücretin ihtiyaç olmadığı halde belediyeye alınan personele dağıtılması olduğu tespit edildi. Uzmanlara göre; yandaş kesim için iş kapısı haline getirilen Belediye’de, gelir dengesi bozuldu ve her ay açık vermeye başladı. Günden güne büyüyen açık nedeni ile en temel ödemeler bile yapılamaz hale geldi. 
USULSÜZLÜKLER BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL
Belediye’nin cari açık vermesinin nedenlerinden biri olarak da, bol kepçe dağıtılan ihaleler gösteriliyor. Akaydın yönetiminin yaptığı ihaleler incelendiğinde dudak uçuklatan rakamlar ile karşılaşılırken, bir yılda yüzde 400 artan ihaleler ve 10 kat fazlaya verilen işler, belediyenin ödeme dengesini sarmış durumunda.
 
AK PARTİ’Lİ TÜREL BORÇLARI ÖDÜYOR
Akaydın’ın popülist politikaları nedeni ile ödenemez hale gelen belediye borçlarını ödemek ise yeni belediye başkanı Menderes Türel’e kaldı. Bir yandan Antalya’nın 5 yıldır hasret kaldığı hizmetleri birbiri ardına hayata geçiren Türel, diğer yandan da belediye borçlarının bir an önce ödenmesi için çalışma başlattı. Özellikle, küçük esnafın mağdur edilmemesini isteyen Başkan Türel’in talimatı ile Belediye borçları en küçükten en büyüğe doğru orantısal olarak taksitlendirildi.
SGK VE VERGİ BORÇLARI DA TAKSİTLENDİRİLDİ
CHP’li yönetimin, ödemediği SGK ve vergi borçlarının ödenmesi için ise, bu kurumlar ile görüşülerek borçlar taksitlendirildi. Belediyenin ödenmeyen elektrik faturalarının da ödenmesi için çalışmalar devam ediyor. 
Kaynak/www.yeniakit.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder