18 Haziran 2014 Çarşamba

Işıkhan '' BeLediyeyi BoşaLtmışLar ''

AK Parti Muratpaşa ilçe başkanı Abdullah Işıkhan, CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nde taşeron firmaların yüzde 80’inin ve çalışanlarının sözleşmesinin yandaş isimler için fesih edilmek istendiğini öne sürerek, “Belediyede klimayı tamir edecek kimse kalmamış söylentileri dolaşıyor” dedi
AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, dün Atatürk Parkı'nda Nar Beach isimli bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde Muratpaşa Belediyesi’ni kaybettiklerini, belediyeyi kazanan CHP'li Ümit Uysal’a hayırlı olsun dileklerinde bulunduklarını vurguladı. Seçim döneminde Uysal’ın Muratpaşa için çeşitli vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Işıkhan, bu vaatlerin takipçisi olacaklarını hatırlattı ve belediye ile ilgili ilginç iddiaları anlattı. Yandaş isimlerin belediyeye alınması için işçilerin işten çıkarıldığını öne sürdü.
İddialar vahim
Işıkhan, Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarılmalarla ilgili eleştiri yapan isimlerden birinin de Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal olduğunu anlatarak, “Geçenlerde arkadaşlar bir toplantıdan bahsediyor. İşten çıkarmalar sonrası belediyede klimayı tamir edecek kimse kalmamış. Muratpaşa Belediyesi’nde bir çok işçi işten çıkarılmış, taşeron şirketlerin belediyeyle sözleşmeleri fesih edilmek istenmiş. Ancak bu şimdi beklemeye alınmış. O şirketlere teşkilatlardan isimler gelecek, o isimler alınacak. Bu iddialar konuşuluyor” dedi.

Kimler işe girecek?
Kendilerine bizzat gelip Muratpaşa Belediye’sinde yaşanılan sıkıntıları anlatanlar olduğunu öne süren Işıkhan, “Eski başkan Evcilmen’e çaycılık yapan geliyor diyor ki, ‘Beni çıkardılar.  Tekrar işe almayacaklar’.  Sayın Uysal, sen yapınca iyi hoş, başkası yapınca kötü diye bir şey yok. Toplam taşeron olan işçi sayısı yaklaşık 1800 kişi dediler. Taşeron şirketlerden yüzde 70-80’inin sözleşmeleri tamamen fesih edilmiş. Kaç şirket kaldı bilmiyorum. Resmi rakam olması lazım. Biz yazılı olarak istedik, resmi rakam gelecek. Tekrar işe alım olacak ancak (CHP) il ilçe teşkilatlarından gelen isimlerin işe alınacağı yönünde iddialar dolaşıyor” diye konuştu.
Danışman bolluğu var
Muratpaşa Belediyesinde danışman bolluğu olduğunu da belirten Işıkhan, “Bununla ilgili de yazılı önerge verdik. Cevabını bekliyoruz. Sekreter olarak atanan kişiye araç tahsisi yapılmış. Başka kişilere de araç tahsisi var. Belediyede ekonomik davranacağım, iyi yatırımlar yapacağım diyorsanız böyle savurganlıklar yapmamanız gerekir. Biz yazılı olarak bilgiler istedik belediyeden. Fesih edilen şirket sayısı ve işçilerin sayısını açıklayacağız. Burada işlerin devamlılığı önemlidir. Partizanca davranmamak lazım” dedi.
Sendikalar çifte standart uyguluyor
Işıkhan, yaklaşık 16- 17 kişinin kendilerine gelerek işten çıkartıldıklarını ve yaşadıkları sıkıntıları anlattıklarını ifade ederek,”Belediyede çaycılık, temizlikçilik görevi yapan güvenlik görevlileri yanımıza geldi. Tekrar işe alınmayacaklarını öğrenmişler. Tepki eylemi yapmadılar. Belki sayı azlığından olabilir. Ama Büyükşehir’de işçi çıkarılıyor diye sonuna kadar seslerini çıkaran bazı sendikalar, Muratpaşa söz konusu olunca sessizliğe bürünüyor. Bazı sendikaların çifte standart uyguladıklarını düşünüyorum. Büyükşehir için ayrı hassasiyet, Muratpaşa için ayrı hassasiyet gösteriyor. Mesele işçi haklarıysa bu işin partisi kişisi olmaz” ifadesini kullandı
Işıkhan; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın vaatlerinin yeterli olmadığını da savunarak,”Belediyelerde kişiler ve ekipler vardır. Ben Uysal’ı isim olarak bilmiyordum. Söylediği vaatler yeterli değil, altı dolu da değil” yorumunu yaptı.  Muratpaşa’nın en büyük probleminin imar sorunu olduğunu, ilçede eğitim, sosyal, kültürel ve sağlık alanlarının mülkiyet probleminin çözüm beklediğini kaydeden Işıkhan, “Şu an Kırcami Mahallesi ile ilgili imar planlarında çalışmalar bekliyor. Ermenek Mahallesi’nde tapu problemi var. Ümit Uysal bunun 6 ay içinde çözüleceği vaadinde bulunmuştu. Seçim geçeli yaklaşık üç ay oldu ancak imar çalışmalarıyla ilgili bir hareket yok. Halka verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.  Antalya'da yeniden inşa edilmek için kapanan Divan Talya Oteli'nin belediyeyle yaşadığı imar anlaşmazlığının yeni CHP yönetimi tarafından giderildiğini hatırlatan Işıkhan, “ Geçmiş dönemde Muratpaşa Belediye Meclisi'nde otelin 5 kat 17 buçuk metre yükseklik hakkına sahip olduğu konusunda anlaşmaya varılmıştır. CHP'li yeni belediye yönetimi meclisteki oy çokluğuyla otelin bağlı bulunduğu grubun da talebi doğrultusunda yükseklik hakkını 25 buçuk metre olarak revize etmiştir” dedi.

Toros kolleji
Narenciye’de ki Toros Koleji ile ilgili açıklamalarını sürdüren AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan şunları söyledi:“Resmi okul alanının üzerine özel bir eğitim tesisi kurulmuş. Ruhsatsız! Milli Eğitim'de tamamlaması gereken prosedürler yapılmamış. Arada birilerini hallettiği süreç çalışmış” dedi. Geçtiğimiz Büyükşehir meclisinde resmi okul alanındaki özel okul yapım isteğinin, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları değerlendirilerek kabul edildiğini anlatan Işıkhan, ‘Bölgenin geçmişinde, şahıslar 1995 yıllarında şimdiki kolejin bulunduğu alana İmam Hatip Lisesi yapmak için yola çıktı. Su basmanı atıldığı günlerde 28 Şubat süreci ve buna eklenen kişilerin maddi imkânsızlıkları liseyi tamamlamalarına imkân vermedi. Yardım arayışına girdiler. Bu esnada Toros Eğitim Kurumları devreye girdi ‘Bize verin devam edelim. Hayra uygun çalıştırırız’ dedi. Devredilmesiyle ortaya özel bir eğitim kurumu çıktı” dedi.


Geçmişte evet demiştik
Bölgenin özel okul alanı olarak düzenlenmesine geçmişte AK Parti grubunun ‘evet’ dediği, son itirazlarının reddedildiği Muratpaşa Meclisi’nde CHP’nin oy çokluğunun etkili olduğunu anlatan Işıkhan, “Süreci daha dikkatli inceleyince görüyoruz ki, resmi okul alanlarında özel okul yapmak için bu alana yaptığın derslik sayısı kadar Milli Eğitim’e de derslik yapman lazım. Ama bunun protokolü yapılmamış. Arada birilerinin hallettiği süreç çalışmış. Artık kimler hallettiyse Milli Eğitim’e de bildirdik, o kendi içinde halletsin. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Muratpaşa ve Büyükşehir belediyelerine yazılar vardır” dedi. Alanın resmi okul alanı olarak kalmasından yana olduklarını kaydeden Işıkhan, konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de yeniden görüşeceklerini hatırlattı. Toplantıda Işıkhan’a Başkan Yardımcısı İsmet Senekçi ile Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri Ercan Merthatun ve Cemal Öner’de eşlik etti. Esra ALTUNKES

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder