5 Haziran 2014 Perşembe

ANTALYA SPOR KAMUOYUNA DUYURULUR

Değerli Antalyalılar ve Antalyaspor sevdalıları.

2013-2014 Süper Lig sezonunda Antalyaspor'un düşüşüyle sonuçlanan bu süreç hiç şüphesizki hepimizi derinden üzmüştür.
Antalyaspor Onur Kurulu Divanı olarak, bu olumsuz sürecin başından sonuna kadar, her aşamasında toplantılar yapılarak durum değerlendirmeleri yapılmış ve tespit edilen aksaklıklar ve bunlara yönelik öneriler ilgili kişi ve kurullarla paylaşılmıştır.
Son olarak, kulübümüzün 29.05.2014 tarihinde olağanüstü genel kurula gitme sürecinde de bu toplantılarımız devam etmiş ve Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Derneği Başkanlarının da katılımlarıyla, Antalyaspor'un bu günü ve geleceği hakkında oluşabilecek en olumsuz durumlar dahi değerlendirilmiş ve uzman kişilerin bilgilerinden de yararlanılmıştır.
Bu anlamda, Antalyasporun içinde bulunduğu durumun vahametiyle, oluşabilecek bir kısım gündemi önlemek adına, kamuoyuyla paylaşılmayan bu toplantılarımızdaki görüşmelerin bazı kişi ve çevrelerce, Antalyasporun uçuruma sürüklendiği ve Onur Kurulu diye bir kurulun Tüzükte bulunmadığı şeklinde kamuoyuna sunulması endişelerimizi haklı çıkarsa da dikkate değer görülmemiştir.
Vakıf ve Dernek Başkanlarının da katılımıyla yapılan bu toplantılarda Onur Kurulu olarak duyulan kaygılar en açık biçimde dile getirilmiş ve sonuçta,
1-Antalyasporun kurumsal anlamda yeniden yapılanması,
2-Antalyaspor Vakfı, Antalyaspor Derneği ve Antalyaspor A.Ş. nin, tüzük ve vakıf senetlerinin incelenerek günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi,
3-Antalyaspor A.Ş. Hisselerinin %94 ünün Dernek ve Vakıfta olmasının oluşturduğu sıkıntıların önüne geçilmesi adına çalışmalar yapılması,
4-Antalyaspor Onur Kurulu Divanının, eski Antalyaspor A.Ş başkanları, eski Vakıf başkanları, Antalyaspor kulübüne uzun yıllar hizmeti geçen yönetici sporcu ve liyaakatlı kişilerin katılımıyla daha da genişletilmesi yönünde çalışmaların başlatılması,
4-29.05.2014 tarihli olağanüstü genel kurulda, tüm üyelerin oy kullanmasının sağlanarak daha çoğulcu ve daha demokratik bir yol izlenmesinin sağlanması, konularında görüş birliğine varılmıştır.
Yaşanan bu süreç, olağanüstü genel kuruldan bir gün önce 28.05.2014 tarihinde Dernek ve Vakıf tarafından ayrı ayrı yapılan toplantılar sonucunda, Sayın Gültekin Gencer'in Başkan olarak seçilmesine karar verdiklerine ilişkin her iki grup tarafından ortak hazırlanan basın bildirisi ile sonuçlanmıştır.
Onur Kurulu olarak, Antalyasporun içinde bulunduğu durumdan en az kayıp ve en kısa sürede çıkabilmesi adına, sürecin başından sonuna kadar her bir üyemiz azami gayret göstermiş ve göstermeye devam edecektir.


Gelinen noktada;
Hiçbir kesim, kurum ya da kişinin Antalyasporun üstünde olmadığı düsturuyla gün birlik ve beraberlik günüdür. “Antalyaspor hepimizin” düşüncesiyle, herkes ve her kesimin Başkan ve yönetim kurulunun yanında olması ve desteklerini esirgememe günüdür.
Antalyaspor tarihi geçmişi, potansiyeli, yönetimi ve cefakar taraftarı ile her türlü zorluğu aşabilecek kapasiteye sahiptir. Bundan kimse kuşku duymamalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                                               
Antalyaspor Onur Kurulu adına
A.Dündar Ulugkay


Onur Kurulu Divan Başkanı


Antalyaspor Onur Kurulu adına
A.Dündar Ulugkay


Onur Kurulu Divan Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder