8 Haziran 2014 Pazar

Başkan Şahin’den ‘Tasarruf’ Gerekçesi

İşçi çıkarılmalarıyla ilgili Büyükşehir’in ‘tasarruf’ gerekçeli açıklamasından sonra Aksu Belediye Başkanı Şahin, işten çıkarmalarla ilgili “Bunlar gerçekten çalışmak için mi işe alındı, yoksa seçim yatırımı mı bunu iyi bilmek gerekli” dedi.
“Boş oturanlar”
Aksu Belediyesi Haziran ayı devam meclisinde MHP Grup Sözcüsü Ahmet Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Halil Şahin, işten çıkarmalar, görev yeri değişiklikleri ve plajlarla ilgili konulara açıklık getirdi. Şahin, belediyede gerçekleşen işten çıkarmalarla ilgili olarak, “Seçimin hemen öncesinde yüzde 20 alım yapılmış. Belediyenin kapasitesi belli olmasına rağmen 154 kişi işe alınmış. Bunlar gerçekten çalışmak için mi işe alındı, yoksa seçim yatırımı mı bunu iyi bilmek gerekli. Bir odada boş boş oturan insanları belediyede tutmak ne kadar doğru? Gerçekten ihtiyacımız olsa biz de tamam derdik ama hep siyasi yatırım. İhtiyacımız doğrultusunda işten çıkarmalar da alımlar da olabilir. İşe göre mi adam alınmalı, yoksa adama göre mi iş bulmalı? Aksu’da tam tersi olmuş, biz bunu düzelteceğiz” diye konuştu.
Yatırıma harcanacakBelediyenin işten çıkarmalar nedeni ile ne kadar tasarruf yaptığı sorusuna da cevap veren Şahin, “İşten çıkarmalar sonrasında aylık 67 bin 551 TL, yıllık ise 810 bin 625 TL tasarruf yapılacak. Bu para da Aksu halkına yatırım olarak dönecek.” dedi. Alınan kararların ortak alındığına da dikkat çeken Şahin, meclis üyeleri ile birlikte kararlar alındığını, münferit karar verilmediğini vurguladı. Çalışan personellerden bazılarının görev yerlerinin neden değiştiğine de açıklık getiren Başkan Şahin şöyle devam etti: “Herkes bildiği işi yapmalı başarı ancak böyle yakalanır. Daha önce müdürler pasif durumda bekletilerek, hem onlara müdürlük parası ödenmiş hem de başkaları müdür yapılarak onlara da ödemeler yapılmış. Biz işin üniversitesini okumuş, konuya vakıf insanları müdür olarak atadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder