14 Kasım 2012 Çarşamba

MV. SAMANİ ’’ Muhalefet Tribünlere oynuyor ’’

Büyükşehir Yasası ile ilgili görüşmelerin son gününde CHP’li milletvekillerinin 3 beldenin ilçe olması yönündeki önergeyi değerlendiren AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, “Yeni ilçe kurulmasıyla ilgili 2. Madde görüşüldükten 3 gün sonra, yani 35. Maddeden sonra bu teklifi verenler, Meclis başkanlığı tarafından kabul edilmeyince, AK Parti grubunu suçluyorlar. Teklifin kabul edilmeyeceğini bildikleri halde, karalama siyaseti yapabilmek için son anda önerge vererek, popülizm yaptılar” dedi.
 
AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, CHP’li milletvekillerinin Side, Belek ve Kalkan beldelerinin ilçe olması için TBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyi ve sonrasında da ‘Biz teklifte bulunduk ama AK Parti grubu tarafından reddedildi’ şeklindeki kamuoyunu yanıltmaya yönelik beyanatlara açıklık getirdi. Samani, “Büyükşehir Yasası, maddeleri üzerinde tartışılıp, görüşülerek TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tasarının 2. Maddesinde ‘Yeni ilçe kurulması’ konuları görüşülüp, maddelere devam edildi. CHP Milletvekili bazı arkadaşlarımız, Büyükşehir Yasası ile ilgili görüşmelerin son gününde hatta oturumun sonlanmasına yakın saatlerde, 35. Maddeden sonra görüşülmek üzere Antalya’da 3 beldenin ilçe olması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdiler. Ancak, Meclis Başkanı 2. Maddeyi ilgilendiren bu önergenin, iç tüzüğün 85. Maddesi gereği uygun olmadığı gerekçesiyle görüşülemeyeceğini belirtti. Bu görüşmeler meclis tutanaklarında mevcuttur. Genel kurulda görüşülmeyen bir önergeyi, AK Parti grubu reddetti diye çarpıtmak ve bu şekilde tribünlere oynamak CHP zihniyetine mahsustur” diye konuştu.
 
CHP Milletvekillerinin popülizm yaptığını öne süren Samani, “Bu arkadaşlarımız, iç tüzük gereği önergenin kabul edilmeyeceğini bildikleri halde, Antalya kamuoyuna ‘Biz, Belek, Side ve Kalkan beldelerinin ilçe olması için teklifte bulunduk. Ama AK Parti grubu reddetti’ şeklinde mesaj vermek için son anda böyle bir girişimde bulundular. Bu davranış tamamen popülizm ürünüdür. CHP’nin iş yapma değil de, dostlar alışverişte görsün miseli iş yapıyormuş gibi görünme geleneğine uygundur. CHP, bu ülkede ne zaman bir reform yapılsa, bir yenilik yapılsa hep karşı çıkmıştır. CHP’nin muhalefet anlayışı budur. Korku salarak engellemeye, toplumu bölmeye, ayrıştırmaya çalışmaktan başka ne yapıyorlar. 10 yıllık AK Parti iktidarı süresince hep bu söylemlerde buluyorlar ama darbeden, darbecilerden medet umanlar, Ergenekoncuları savunanlar da kendileri. Bu tablo milletimiz tarafından da çok net bir şekilde anlaşılıyor ki, 10 yıldır yanlış içinde oldukları için hep muhalefetteler ve onların iddialarının aksine Türkiye’nin gelişerek büyümesi için hizmet eden AK Parti’ye her geçen gün biraz daha fazla teveccüh gösterip, destek vermektedir” dedi.
 
Yeni Büyükşehir Yasası ile turizmin başkenti Antalya’nın kazanımlarının artacağına dikkat çeken AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, “Dünyada en çok ziyaret edilen 3 ilden biri olan Antalya’nın, denizi, plajları ve sahil bandı ile iç kesimlerdeki kırsal bölgeleri arasındaki hizmet farkını kapatmaya yönelik projeler geliştirilip, adımlar atılabilecektir. Bu yasa ile kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız, şehirlerde yaşayan insanların benzeri temel bazı hizmetleri alabilme imkanı ortaya çıkacaktır. Büyükşehir Yasası görüşmeleri sırasında muhalefet eden ve her türlü engelleme girişiminde bulunan CHP’nin karşı tavrı acaba ‘Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir değildir’ düşüncesiyle buraların hizmet almasını engellemeye yönelik bir tavır mıdır. Bunu anlayabilmek mümkün değildir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder