27 Kasım 2012 Salı

Kepez'de Tiyatro Sevgisi Salonlara Sığmıyor


Kepez’de, fiziki alanda gerçekleşen değişim, sanatta da yaşanıyor. Düne kadar kültür merkezinin olmadığı ilçede, şimdi tiyatro oyunlarının sahnelendiği EBKM’de seyirci oturacak yer bulamıyor.
“Bir şehrin duvarları kültürle ve sanatla örülür” anlayışıyla hareket eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, prestij projelerle, alt ve üst yapı yatırımlarıyla şehir kimliği kazandırdığı ilçeyi, sanat ve kültür alanında da şehirleştirdi.

Başkan Tütüncü, göreve geldiğinde kültür merkezinin olmadığı Kepez’e, 512 kişilik Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM), 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu ve 150 kişilik Ahmet Hamdi Kültür Merkezi’ni kazandırdı. Tesis yatırımıyla birlikte bölgede her ay 30’a yakın kültür ve sanat etkinliği yapılmaya başlandı.

Bir sezonda beş oyun
Kepez’deki kültür ve sanat alanındaki değişimin en güzel görüldüğü dal da tiyatro oldu. Tütüncü döneminde Abdullah Sürekli’nin Genel Sanat Yönetmenliği’nde Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) kuruldu. Her geçen yıl başarılarını katlayarak büyüyen KBT, açtığı kurslarda yetiştirdiği oyuncularla birlikte bir sezonda 5 oyun çıkaran bir kurum haline geldi. KBT’nin sahnelediği başarılı oyunlar sayesinde, Kepez’de tiyatro yediden yetmişe herkes tarafından sevildi. Kepez’deki tiyatro sevgisi de artık salonlara sığmıyor.

512 kişilik salona bin kişi
KBT’nin, 512 kişi kapasiteli EBKM’de sahnelediği yeni sezonun oyunu Aspendos Güzeli’ni,  bine yakın kişi izlemek isteyince yer sıkıntısı yaşandı. Bazı seyirciler, oyunu sahnenin önüne, merdiven boşluklarına konulan sandalyelerde, bazı davetliler ayakta izledi. Yoğun ilgiden memnun olan KBT kadrosunun, Aspendos Güzeli oyunundaki performansları ise tiyatro severlerden büyük alkış aldı.

Mayıs’a kadar sahnelenecek
Aspendos Güzeli’nde  Davos’u  oynayan KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli de gösterdikleri ilgiden dolayı Kepezlilere teşekkür etti. İki perdelik, müzikli, komedi oyunu "Aspendos Güzeli” Mayıs 2013 tarihine kadar her ay 3 kez seyirci ile buluşacak.

"Aspendos Güzeli" Hüseyin Erdoğan’ın, Terentıus’un "Andros Güzeli" adlı oyunundan Antalya’ya uyarlayarak yönettiği, iki perdelik, müzikli bir Akdeniz komedisi.
KBT, yeni sezonda Barışa Maya Nasrettin Hoca, Hacıyatmaz, Buzlar Çözülmeden, Yunus Emre Aşk Ateşi eserlerini tiyatro severlerle buluşturacak.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder