2 Kasım 2012 Cuma

Av Mustafa KÖSE '' Akaydın vaat etti tutmadı.''.


Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (Dösiad) Perşembe kahvaltısının bu haftaki konuğu Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse Akaydın’ı ve icraatlarını eleştirdi.
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse Dösiad Perşembe kahvaltıları toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Köse “ Akaydın vaatlerle başkanlık koltuğuna oturdu ancak vaat ettiklerinin neredeyse hiç birini yerine getirmedi. Vaatlerle seçildiler ancak hepsi boş çıktı” şeklinde konuştu
Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. İş dünyasının buluşma noktası kahvaltıda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse, bu tür buluşmalarla ekonominin temel direği işadamlarıyla tanışıp kaynaşmayı, diyalogu artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Meclis Genel Kurul'unda, EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı’nın  kabul edilerek yasalaşmasının Antalya için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Köse, “Expo siyaset üstü olsun diye pek çok kurumla koordineli olarak çalıştık.Expo çok büyük ve önemli  bir organizasyon,Türkiye’de Expo yapılması için Antalya’nın seçilmiş olması ise hükümetin Antalya’ya ne kadar değer verdiğinin göstergesi.Hayırlı olsun” dedi.
Köse, bir işadamının Antalya’da  bölge adliye mahkemelerinin kurulmasıyla ilgili sorusunu ise, “Konuyu adalet bakanımıza ilettik.Kendileri bugün Antalya’da değerlendirme toplantısı için bulunuyorlar.Sorun çözülecek,gereken neyse yapılacaktır” şeklinde yanıtladı.
Yine bir işadamının Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?sorusunu ise “ Şu an çok önemli bir görevi ifa ediyorum.Böyle bir adaylık söz konusu değil. Sorumluluğum bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve hakkıyla yapmaktır. Amacımız halka, milletimize hizmet etmektir.Hiç bir bedel almadan baş koyduğumuz bu yolda durmadan çalışacağız” diye yanıtladı.
Üzerimize düşeni yaparız
Amaçlarını siyaset yapmak değil ticaret yapmak, ekonomik sürece katkı sağlamak olarak vurgulayan Gencer, “Yüce önder Atatürk’ün de 1922 yılında dediği gibi ‘Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner’. Siyasi zaferlerin, iktisadi zaferlerle buluşturulmasında biz işadamları olarak üstümüze düşen görevin hakkını vermeye çabaladık.”diye konuştu.
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (Dösiad) Perşembe kahvaltısının bu haftaki konuğu Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve merkez ilçe başkanları oldu. Dösiad Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve Merkez İlçe başkanlarını ağırladı.
Keptur Park Restorant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, 3 dönemdir iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iş dünyasıyla dirsek temasını hiç kesmediğini ve ülke ekonomisine ciddi yatırımlar yaptığını belirterek,” Biz Antalyalı işadamları olarak, 2023 vizyonuyla geniş zamanlı bir kalkınma hedefi belirleyen hükümetimizin, ekonomik her hamlesinde işbirliğine ve desteğe varız.” dedi.
Farklı siyasi fikirlere mensup üyelerin zenginlik olduğu düşüncesinden hareketle Dösiad’ın en büyük misyonunu Antalya’nın gelişimi ve ekonomik refah seviyesinin yükseltilmesi olarak ifade eden Gencer,şöyle devam etti:
“Başkanından üyesine Dösiad, kentin ve ülkenin ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projede elini taşın altına koymaya hazırdır. Biliyoruz ki ‘Antalya’ hepimizin ortak sevdası bu sevda hepimizin ortak sesi. Sesimiz her geçen gün daha da gür çıksın istiyoruz, ekonomimiz her geçen gün biraz daha büyüsün istiyoruz. Antalya markası yücelsin kentimizin yıldızı daha da parlasın istiyoruz. bizler bir telefon kadar yakınınızdayız”
Ortak amacı Antalya olan herkesin devamlı diyalog halinde olması gerektiğini vurgulayan Gencer, bu tür buluşmaların ,ortak akıl toplantılarının Antalya’nın menfaatine olduğunu kaydetti.
Gencer:”Önceliğimiz iş dünyasının birlikteliğini kuvvetli kılmak oldu”
Dösiad olarak 2 yıllık süreçte, iş dünyasının birlikteliğini kuvvetli kılmaya özen gösterdiklerinin  altını çizen Gencer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Tek gayemiz, yıldız kentimiz Antalya’mızın sanayi hayatında da yıldızının daha çok parlaması. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası 7 seyahatle kentimizi tanıttık, önemli ihracat bağlantılarında bulunduk. Üyelerimiz arasında her siyasi fikre mensup iş adamlarının varlığıyla zenginliğin çok seslilikten doğduğuna inandık ve tek ses olarak ticari kalkınmayı ilke edindik.”
Amaçlarını siyaset yapmak değil ticaret yapmak, ekonomik sürece katkı sağlamak olarak vurgulayan Gencer, “Yüce önder Atatürk’ün de 1922 yılında dediği gibi ‘Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner’. Siyasi zaferlerin, iktisadi zaferlerle buluşturulmasında biz işadamları olarak üstümüze düşen görevin hakkını vermeye çabaladık.”diye konuştu.
Erbil’de tarihi anlaşmaya imza attık
Geçen hafta yaptıkları Erbil iş seyahatinde 25 işadamıyla başarılı ticari bağlantılar kurduklarını anımsatan Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, Kuzey Irak’ta Erbil Yatırımlar Dairesi ile tarihi bir anlaşmaya imza attıklarını ve yeniden inşa edilen Erbil’de ticari tecrübelerini paylaşarak, kentin yeniden kurgusunda söz sahibi olacaklarını söyledi.
Dösiad Başkanı Gültekin Gencer etkinlik sonunda Ak Parti il Başkanı Mustafa Köse’ye plaket takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder