17 Kasım 2012 Cumartesi

Antalya Gazze için Ayağa Kalktı


 (İHH) Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, tarihten silinmek istenen Kudüs'ün bekçileri Filistinli Müslümanlara destek olmak için toplandıklarını söyledi.
"Şu an Gazze yanıyor, Siyonist uçaklar Filistin'i bombalıyor. Mazlumlar birer birer yere düşüyor, çocuklar parçalanıyor. Biz ise seyrediyoruz, dünya da seyrediyor" diyen Yıldırım, "Gazze'ye düşen bombalar karşısında dünyanın muhtelif yerlerindeki Müslümanlar'ın sergileyecekleri tavır, ayrı bir imtihandır. Müslümanlar'ın, Gazze'deki Müslüman kardeşine dua etmesi gerekir. Allah'ın Gazze'ye yardım edeceğine olan inancım tamdır" diye konuştu.
Gazze'nin, Suriye'nin çığlıklarının sessizliğe bürünenleri Cehennem'de boğacağını ifade eden Yıldırım, "Kendilerini dünyanın müstekbirleri olarak görenlere verilecek en güzel cevap, Rabbimizin kendisiyle amel ettiğimiz takdirde bizleri karanlıktan aydınlığa çıkaracak rehber olan Kur'an-ı Kerim ile olacaktır. Türk hükümeti, bu işin kınamayla bitmeyeceğini bilmelidir. İsrail'e karşı tavrını sertleştirmeli, durumu idare etmekten vazgeçip ne yapacaksa yapmalıdır. Amerika ve çocuk katili İsrail'i kınıyoruz. Zulme ses çıkarmayarak zulme ortak olanları da kınıyoruz" diye konuştu.
Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn, Yemen ve en son Suriye'deki intifadalarda Müslümanlar'ın tekrar ümmet olma azmini yeşerttiğini dile getiren Yıldırım, bunun Ortadoğu'da yalnızlaşan İsrail'in artık sonunun geldiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.
Yıldırım, 2 yılı aşkın süredir devam eden Suriye'deki olaylarda 41 bin 387 kişinin Esed yönetiminin askeri operasyonlarında öldürüldüğünü belirterek, Gazze ve Suriye'deki Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını, herkesin aynı hassasiyetle tepkisini belli etmesini istedi.
Basın açıklamasının ardından Yıldırım, Arakan, Suriye'de ve Gazze'de akan kanın durması, Müslümanlar'ın düşmanlarının bozguna uğraması için dua etti.
İsrail'e protesto gösterilerine Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin yanı sıra geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa edip Ak Partiye geçen Büyükşehir ve Konyaaltı meclis üyesi Remzi Sadi, Ak Partili konyaaltı ilçe başkanı il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldılar.Grup, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder