14 Kasım 2012 Çarşamba

BAŞKAN DEVRİM KÖK ’’ Akdeniz EDAŞ’ın ihalesine ilişkin açıklama ’’


CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Akdeniz EDAŞ’ın ihalesi ile ilgili bugün bir basın açıklaması yaptı. Kök’ün  açıklaması şöyle;
BASINIMIZA VE KAMUOYUNA
AKP zihniyeti peşkeşlerine bir yenisi daha eklenmiştir. Antalya, Burdur, Isparta illerinin elektrik dağıtım hizmetini sunan Akdeniz EDAŞ, 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle haraç mezat satılmıştır.
Çok değil, iki yıl önce, 24 Kasım 2010 tarihinde, 15 firmanın teklif verdiği bir ihale süreci yaşandı. Verilen teklifler neticesinde en yüksek üç teklif 1.165 milyon dolar, 1.128 milyon dolar ve 1.100 milyon dolardı. Fakat bu üç firma da geçici teminatlarını da yakarak devir sözleşmesi imzalamamışlardı.
Süreç içerisinde rakamların çok yüksek olduğu, bu rakamlarla bu işin olamayacağı yönünde psikolojik olarak kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak sürecin hep takipçisi olduk. Dün sonuçlanan bu ‘sözde’ ihalenin nasıl sonuçlanacağını da aylar öncesinden, düzenlediğimiz bir basın toplantısıyla kamuoyunun bilgisine sunduk.
‘Keşke yanılıyor olsak’ dedik. Ama maalesef yanılmadık.
Dağıtım bölgeleri içerisinde büyüklük bakımından ülkede yedinci sırada bulunan ve 3 milyar dolardan aşağı değer biçilmeyen Akdeniz EDAŞ 546 milyon dolara, yani en masumane şekliyle değerinden 6’da 1’ine satılmıştır.
Bu sürece kılıf hazırlayanları, bu sürece ortak olanları, kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.
 Devrim KÖK
CHP Antalya İl Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder