15 Kasım 2012 Perşembe

Dösiad toplantılarının bu haftaki konuğu MHP oldu…


Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) toplantılarının bu haftaki konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Merkez İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri oldu.
Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, Dösiad’ın, iktidarından muhalefetine herkese eşit mesafede yaklaşan ana gayesi ‘sanayi kalkınmayı benimsemiş atak, hareket kabiliyeti yüksek bir meslek örgütü olduğunu belirterek, ”Antalyalı işadamları olarak, ortaya konulacak her türlü ekonomik vizyonda gelişim ve değişim projelerinde sizlerle dirsek teması içinde çalışmaya, ekonomik her hamlede işbirliğine ve desteğe varız ”dedi.
MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Öztürk, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet ali Palabıyık, MHP Döşemealtı İlçe Başkanı Kadir Gürcan, MHP Aksu İlçe Başkanı Cihangir Coşkun, MHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Yavuz Karacan, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Tunç’un da katıldığı Keptur A’la Carte Restoran’da ki kahvaltılı toplantıda MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, konuşmasına“Gayemiz, amacımız ortak” diyerek başladı. İl Başkanı Çetin, “Türkiye’nin dünya’ya açılan penceresi Antalya’nın hak ettiği yatırınmların geciktirilmesine engellenmesine sizlerden aldığımız güçle izin vermeyeceğiz” dedi. “Devletin müteahhitliğe soyunduğu bir ülkede yaşıyoruz” diyen Çetin, “Hükümetin sanayicinin yapması gereken işleri üstlenmesine karşıyız. Çünkü o işleri sizler yapacak, o gelirlerden elde edilen vergilerle bu ülkenin kalkınmasına hizmet edeceksiniz.  Devletin asli görevi eğitim, sağlık ve güvenlikken, müteahhitlik yapmaya kalkarsa vatandaşına, sanayicisine zarar vermiş olur” diye konuştu.

AKP İktidarına yüklenen MHP İl Başkanı Çetin, “Gelin Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nı beraber şekillendirelim. Gelin bu şehri sizlerle beraber yönetelim. Nasıl yönetilmesini istiyorsanız, nasıl hizmet almak istiyorsanız, gelin oturalım hep beraber belirleyelim. İçinden çıkılmaz binlerce sorun var. 40 yıldır sokak olarak bildiğimiz yerleri 10 yıldır cadde yaptık diye yedirmeye kalkanlara ders verelim. Her köşesi çukur olmuş şehrin. Bu çirkinliklerden kurtulmasına bir yön verin” diye konuştu.

Üç büyükler dışında 4’ncü ve 5’nci bir takım şampiyon oluyorsa bunun adının ilk önce Antalyaspor olması gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Osman Çetin, “Hala içine girip, işte bu bizim stadımız diyebileceğimiz bir yerimiz yok. Nereye olursa olsun Allah aşkına şu stadı bir yapın. Takım belki şampiyon olacak, hala nereye olsunu tartışıyoruz.  Hızlı tren her seçimde geliyor. Sizlerin en büyük sıkıntısı ürettiğiniz malların nakli. İşte bir seçim daha geliyor. Yakında hızlı tren ihalesini, batı yol ihalesini şuradan şuraya yaptık diye duyarız. İhracat yapıyoruz. Ancak, ihracat yapmak için ülke bulmakta zorlanıyoruz. Sıfır sorun dediğimiz komşularımızla sırf sorun haline geldi. İhracat yapan firmalar karşılığını alamadı. Buna da devletin ne kadar sahip çıktığına bakmak lazım” dedi.

10 yılda 50 milyar dolar özelleştirme yapıldığını ifade eden İl Başkanı Çetin,  “Yabancı yatırım sermayesi 128 milyar dolar. Ülkemizin faize ödediği para 53 milyar dolar. Bütçe ödemesi 400 milyar dolar. Yatırım harcaması ise 38 milyar dolar. Bu ülkenin büyüdüğünü kim iddia edebilir.  Turizmde kaç kişi çalışıyor. Çalışanlar 6 ay işsizlik sıkıntısı çekiyor. İşverene 6 ay teşvik amaçlı Sosyal güvenlikte indirim yapılabilir. Bu şehri kurtaracak, ilerletecek, yön verecek olan sizlersiniz. Bunun için bizim size ihtiyacımız var.  Bu ülkede yatırımcı, sanayici büyük bir cengaver. Kime göre, SGK’ya göre. İşçi çalıştırmak büyük bir cengaverlik ister. 2013’de yeni bir yasa geliyor. 1 tane de işçi çalıştırsan, 100 tanede çalıştırsan bir hekim, bir hemşire ve bir iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundasın. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Yetmiyormuş gibi üzerinize bir vazife daha. Ticaret Bakanlığı denetmenliği geliyor. Kar ettiniz yüzde 20 devlete verdiniz. Şimdi yüzde 25’de onlar isteyecek. Oldu mu yüzde 45. Bu ülke nereye gidiyor. Basın sindirilmiş. İşadamı sindirilmiş. Sanayici sindirilmiş. Ayağa kalk Türkiye. 29 Mart’ta bu şehrin iktidarı sizlerin sayesinde Milliyetçi Hareket olacak. Buna inancım size inancım kadar tamdır” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder