8 Ekim 2011 Cumartesi

- Zorla boşaltılacak!


Konserve Koyu'ndaki göçük nedeniyle risk altında olan 4 binanın boşaltılması için 10 günlük süre verildi Başkan Akaydın, ''Boşaltılma yapılmadığı takdirde zabıta aracılığıyla, emniyet güçlerinden destek alarak boşaltma gerçekleşecek ve binalar mühürlenecek” dedi


Konserve Koyu'ndaki falezlerde geçen yıl Şubat ayında tespit edilen göçük tehlikesinin ardından acilen boşaltılması istenen 4 binada yaşayan vatandaşlara, evlerini boşaltmaları için 10 gün süre verildiği, binaların boşaltılmaması halinde polis gücüyle boşaltılacağı bildirildi.



10 gün süre verildi

Vali Yardımcısı Turan Eren, Konserve Koyu'nda göçük tehlikesi bulunduğunu, bölgedeki 10 binanın göçük tehlikesi altında olduğunu, 4 binada ise riskin yüksek olduğunu belirtti.

Binaların acilen boşaltılması için Valiliğin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı uyardığını ifade eden Eren, ''Konut sahiplerinin 10 gün içinde tebligata uyarak, konutları boşaltması gerekiyor. Biz ne olursa olsun boşaltmayı yapacağız. Buranın tedbir anlamında boşaltılması gerekiyor. Konserve Koyu'nun arka tarafında, yol bölümünde bir çatlak oluşuyor. Bizi korkudan o çatlak. Bir de 4 bina öne doğru eğilmiş, gittiğinizde gözle görüyorsunuz. Burada yaşayan vatandaşların tamamına tebligat yapıldı'' dedi.



Rant değil güvenlik

Bölgeyle ilgili üniversiteler ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekiplerinin hazırladığı 4 rapor olduğuna da dikkati çeken Turan Eren, ''Raporların tamamında, (Buranın can ve mal güvenliği açısından boşaltılması gerekir) diyor'' diye konuştu.

Eren, bölgedeki vatandaşların, rant amaçlı evlerin boşaltılmak istendiği yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: ''Oradaki mülk sahipleri bazı komplo teorilerinden bahsediyor. Başka amaçla bölgenin kullanılması için boşaltılmak istendiği iddia ediliyor. Bunlar kesinlikle yanlıştır. Devlet kendi vatandaşına komplo kurarak rant elde etmez. Bir işlem yapacaksa, elinde yasal imkanlar var, önemli bir projede kullanılacaksa istimlak eder. Bütün mesele o bölgedeki insanların can güvenliğinin birinci derecede sağlanmasıdır. Biz devlet olarak öncelikle vatandaşın canıyla ilgiliyiz. Valimiz de bu konuda son derece hassas.''



Polis gücüyle boşaltılacak-

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, yaptığı açıklamada, bölgede ciddi bir sorun olduğunu, zemin kayması yaşandığını belirterek, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Konserve Koyu'nda sorunlu olduğu tespit edilen 10 bina bulunduğunu, ancak 4 binanın acilen boşaltılması gerektiğini bildiren Akaydın, ''Binaların en geç Ekim ayının üçüncü haftasında boşaltılması gerekiyor. Boşaltılma yapılması takdirde zabıta aracılığıyla, emniyet güçlerinden destek alarak boşaltma gerçekleşecektir ve binalar mühürlenecektir'' diye konuştu.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder