24 Ekim 2011 Pazartesi

- Stadın adresi 100. Yıl


1 ay önce başlatılan çalışmaların sonuçları dün açıklandı. 10 farklı yer üzerinde yapınla çalışmanın sonucunda stadyumun yapılabileceği en uygun yerin 100. Yıl olduğu açıklandı
Önemli isimler katıldı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Turan Eren, Ak Parti Milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Gökçen Enç, Hüseyin Samani, Sadık Badak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, MedicalPark Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalyaspor Vakfı Başkan Vekili Gültekin Gencer, ASKF Başkanı Metin Bulut ve stadyum proje sorumlusu Orhan Gorbon, katıldı.

Gorbon sonuçları açıkladı
Stadyumun yapılacağı 10 farklı bölgede yaklaşık 1 aydan bu yana incelemeler yapan ve bu araştırmanın sonucunu açıklamak üzere konuşan Orhan Gorbon Antalya için daha önce yapılan projeler ve dünyanın diğer kentleriyle Türkiye’nin diğer statlarından bilgiler verdi. Gorbon, bir stadın yerinin belirlenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler ve örnekleri toplantıya katılanlara sundu. Orhan Gorbon 10 farklı bölge ile ilgili 10 farklı kritere göre değerlendirmeyi puanlama usulü ile yaptıklarını ifade etti ve elde ettikleri sonuçları ve stat yerlerinin sıralamasını açıkladı.

100. Yıl öne çıktı
10 farklı yer üzerinde stat yapılabilirliği konusunda oluşturulan sıralamada 100. Yıl öne çıktı. Alternatif bölgeler ise Dokuma ve Pil Fabrikası olarak belirlendi. Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise Arsenal’in Emirates Stadından örnek vererek stadın kulübe gelir kaynağı yaratması gerektiğinin de altını çizdi. Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel de öncelikle stadın yerini belirleyeceklerini ve son kararın Spor Bakanlığı tarafından verileceğini ifade ederek finansman modellerini de bakanlığın belirleyeceğini kaydetti. Türel daha önce sıkıntı yaşandığı için stat alanı içinde ticari alanın oluşturulmayacağını belirtti. Öte yandan katılımcılar arasında yapılan oylamada da en çok oyu 100. Yıl aldı.


Stadın yapılabilirlik sıralaması
1-Muratpaşa 100. Yıl
2-Kepez Dokuma
3-Kepez Pil Fabrikası
4-Aksu Çamköy
5-Kepez Karayolları
6-Muratpaşa Kızıltoprak
7-Kepez Baraj Mahallesi
8-Kepez Masa Dağı
9-Konyaaltı Çakırlar
10-Döşemealtı Yeşilbayır

http://www.akdenizmanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder