10 Ekim 2011 Pazartesi

-Bir tek biz mi fazlayız?


Muratpaşa Belediyesi’nde norm kadro fazlası diye çeşitli kurumlara gönderilmeye başlanan 97 işçiden bazıları, “Eskiden 500 işçi ile yaptığımız işi şimdi 2 bin 200 kişiyle yapıyoruz. Belediyeye bir tek biz mi fazla geldik” dedi.
08.10.2011 11:57
Büyüt 25 Şubat 2011 tarih ve 27846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 166. Maddesinde norm kadro durumu açıklanıyor. Bu madde de “İl Özel İdareleri’nin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadrolarına belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarındaki sürekli işçi kadroları ile sürekli işçi norm kadro dahilinde olmak üzere ihtiyacı bulunan Mahalli İdareler’e atanır” ifadesi yer alıyor. Bu madde gereği kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan yasaya istinaden 97 işçinin isimleri Muratpaşa Belediyesi tarafından Valilik makamına işçi fazlası olarak bildiriliyor. 10-15 yıldır Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan işçiler şöyle konuştu:

Toplam kadro 2 bin 200
“321 kadrolu personeli olan CHP’li Muratpaşa Belediyesi için devlet Şubat’ta 224 adet norm kadro verdi. Kalan 97 personelin çeşitli kurumlara gönderilmesi gerekiyor. Şimdi bu personel Valilik kanalıyla çeşitli kurumlara gönderilerek değerlendirilmeye başlandı. Norm kadro fazlası 97 kişiden 23’ü şimdiden gönderildi ama bu sayı nedense 97’ye tamamlanmıyor. Hala belediye de norm kadro fazlası olan 64 kişi var. Gönderilenlerden 4’ünü edindiğimiz bilgiye göre Valilik geri gönderecek. Fazla sayıya rağmen, belediyede henüz birkaç yıldır görevli bazı isimler nedense gönderilmiyor ve korunuyor. Belediyede 321 kadrolu işçi, yaklaşık 160 adet memur, 300’ün üzerinde sözleşmeli personel ve hizmet alımı yöntemiyle çalışan yaklaşık 1500 taşeron işçi bulunmaktadır. Bu rakam yaklaşık 2 bin 200 personele tekabül etmektedir.

Belediyeye biz mi fazla geldik
420 bin nüfuslu, Türkiye'de 50 ilden daha büyük bir ilçede, 56 mahalleye hizmet veren büyük Muratpaşa Belediyemizde 1500 kadar hizmet alımı yöntemi ile taşeron işçi çalıştırılıyor. emekliği geçmiş 90’ın üzerinde işçi çalıştırılmaya devam ediliyor. Bu büyük belediyeye fazla gelen sadece bizler miyiz? Norm kadro denilerek gönderilen bir tek 23 kişi mi burada fazla? Bizler belediyemize en az 10-15 yıldır onuruyla hizmet eden tecrübeli, işinin ehli, liyakatli kadrolu işçileriz. 10 yıl önce taşeron uygulaması başlamadan bizim tek başımıza yaptığımız iş, şu an taşeron marifetiyle en az 5 tane taşeron işçisine yaptırılmaktadır. Muratpaşa Belediyemize iade edilerek 10 yılın üzerinde onurumuzla hizmet verdiğimiz kurumumuzda çalışmaya devam etmek istiyoruz.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder