5 Ekim 2011 Çarşamba

- Kırkpınar Döşemealtı’na Taşınıyor


Döşemealtı Belediyesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerini Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirecek.

8 Ekim Cumartesi akşamı Nar Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konseri ile başlayacak olan 8. Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri, 9 ekim Pazar günü Döşemealtı Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Hazırlıkların tamamlandığı festival ve yağlı pehlivan güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Çiftçinin hasat bayramında en iyi nar üreticisi seçilerek, ilk üçe giren üreticiler belediye tarafından ödüllendirilecek. Döşemealtı Çığlık Mahallesi Stadyumu’nda yapılacak olan festival etkinliklerinde Hande Yener 2011 albümünde yer alan ve bu yıl dillerden düşmeyen şarkısı “Teşekkürler” ile Döşemealtılılara seslenecek.

Bu yıl Kırkpınar’da rakibi Recep Kara’yı yenerek başpehlivanlığı alan Ali Gürbüz, yılın son güreşlerinde tekrar Döşemealtı er meydanında yer alacak. Yağlı pehlivan güreşlerinin yıldız isimleri de Döşemealtı er meydanında yerini alarak kıran kırana mücadele verecekler. Bu kapsamda Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Gökhan Arıcı, Fatih Atlı, Güngör Ekin gibi isimler ve çok sayıda başpehlivan Döşemealtı er meydanında hazır bulunacak. Hazırlıkların tamamlandığı Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri deyim yerindeyse Akdeniz’in Kırkpınar’ı olarak güreş severlere unutulmaz bir gün yaşatacak. Döşemealtı er meydanın da çeşitli boylarda 500 civarında pehlivanın kıyasıya mücadele edeceği ve derece alan pehlivanlar belediye spor kulübü tarafından ödüllendirileceği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kırkpınar’ı ilçemize taşıyoruz dedi. Başkan Tursun açıklamasında, ‘ata sporu güreşimize emek veren, sahada ter döken baş pehlivanlarımızı Pazar günü ilçemizde ağırlayarak, muhteşem bir güreşe tanıklık edeceğiz. Ekip olarak çok iyi hazırlık yaparak ilçemize gelecek olan binlerce misafirimizi en iyi şekilde karşılayacağız. Allah’ın izni ile bu yıl Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan güreşleri geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da birlik ve beraberlik içerisinde, çiftçimizin hasat bayramı ile birlikte gerçekleşecektir. Tüm halkımızı festivalimize ve güreşlerimize davet ediyorum’ dedi.

Geçtiğimiz yıl Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri devlet erkanı, siyasiler ve çok sayıda güreş severin katılımı ile gerçekleştirilmişti. Baş pehlivanlık için kıran kırana mücadele eden Salih Dorum ve Mehmet Yeşil Yeşil izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatarak, Salih Dorum’un rakibi Yeşil Yeşil’i yenerek baş pehlivanlığı alması ile son bulmuştu.
Haber Kaynağı: haberlercom
http://www.serihaber.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder