24 Ekim 2011 Pazartesi

- Sınırlı ulaşım! Antray güzergâhında ve Döşemealtı’nda oturanların vay haline


Başkan Akaydın, Yeni Toplu Taşıma Sistemi’nde 7 gün 24 saat sınırsız ulaşım hizmeti reklamı yaptı. Oysaki AK Partili belediyelerin olduğu Kepez’in büyük bölümü, Döşemealtı’nın tamamı bu hizmetten yoksun

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 20 Ağustos 2011 günü halkın adeta başına bela olan aktarmalı sistemi içinde barındıran yeni toplu ulaşım sistemini devreye soktu. Bu sistem halka, “Yeni sistemle Antalya’da 7 gün 24 saat sınırsız ulaşım hizmetini başlatıyoruz” sloganıyla duyuruldu. Ancak sistem belirlenen tarihte başlamadı. Gazetemiz olayın üzerine gidince “Yapıyoruz. Geceleri sabaha kadar kentte ulaşım hizmeti var” dedikleri ama yalan söyleyerek yapmadıkları gece hattı hizmetini Eylül ayının ilk günlerinde devreye soktular. Bu hatlardan bir tanesi de raylı sistem güzergâhında yaşayan insanlarla ilgiliydi. Meydan ile Kepezaltı arasına sabaha kadar çalışan bir hat konuldu. Bu hat, sessiz sedasız bir ay önce çaktırmadan kaldırıldı. Hem de hiçbir duyuru bile yapılmadan.

Halk başkana tepkili
“Gece evime ulaşım hizmet var” diye sevinen insanlar ise tek tek yollarda kalmaya başlayınca şu anda CHP, başkan Akaydın ve Büyükşehir Belediye uygulamaları için demediğini bırakmıyor. Şu anda VF 01 olarak Varsak-Kızılarık-Yüzüncü Yıl-Fakülte arasında, AC03 olarak Aksu-Meydan-Yüzüncü Yıl-Adliye arasında, KL08 olarak Gürsu -Valilik-Işıklar-Lara arasında, LF10 olarak Lara-Dedeman-Yüzüncü Yıl-Fakülte arasında toplam 4 güzergâhta 24 saat ulaşım hizmeti var. Yani Antalya’nın CHP’li belediyeleri Muratpaşa ve Konyaaltı arasında gidip gelmek çok kolay. 2 güzergâh bu belediyelerin sınırlarında. Diğer güzergâhın biri MHP’li Aksu sınırlarında. Kepez sınırlarındaki diğer güzergâh ise Aksu’nun bitişiğindeki Varsak’tan kent merkezine gelişi sağlıyor. Döşemealtı ve Kepez’in büyük bir bölgesinde ise bu hizmet yok. Antray güzergâhında yaşayanlar evlerinde kalmaya mahkum.
Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder