8 Ekim 2011 Cumartesi

- CHP’li başkandan Halkkart itirafı


CHP’li Erkan, NFC’li ve süpersonik sistem diye tanıtılan Halkkart ve işletici A-Kent için “Bir arkadaşımın oğlunun kartında bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var” dedi
CHP’li Erkan, NFC’li ve süpersonik sistem diye tanıtılan Halkkart ve işletici A-Kent için “Bir arkadaşımın oğlunun kartında bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var” dedi

Eylül 2011 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kamuoyunca eleştirilen yeni ulaşım sisteminin protestosuna değinip “Eşeklere validatör takalım” diyen Akaydın, bir zamanlar ‘En modern sistem, NFC teknolojisi var’ diye yere göğe sığdıramadığı Halkkart ve işletici A-Kent firması için “Halkkart’ın bilişim sistemi bazı konularda geri kalmıştır. Halkkart’ı işleten A-Kent firmasıyla mahkemenin iptal kararı nedeniyle hukuki bağımız kalmamıştır” itirafında bulunmuştu. O gün parti grup sözcüsü olarak konuşan Hasan Gürsel Karabayır ise, “Biz bu yeni ulaşım sistemiyle 2 buçuk yıl sonra seçimi alırız” demişti. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan’ın ise Akdeniz Gerçek gazetesine Ekim ayı başında verdiği röportajda aynı fikirde olmadığı ortaya çıktı.

Yan gelip yatarak değil çalışarak alırız
Erkan, “Büyükşehir’i kaybetme yönünde endişeniz var mı, ortada yapılan bir yanlışlık var mı?” sorularına itiraf gibi bir açıklama yaptı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan bu iki soru karşısında şu cevapları verdi: “(Büyükşehir’in yönetimini seçimlerde kaybetme yönünde) Endişem yok, alırız ama yan gelip yatarak değil. Çok sıkı çalışarak, belediyelerimizi kaptırmayız. Bence Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok büyük bir hata yok. Ama yapılanlar halka iyi anlatılmıyor. Mesela ulaşımla ilgili düzenleme. Çok güzel bir sistem hayata geçirildi. Ama bunu ne şoför esnafına ne de halka anlatamadık. Özel bir şirketten kaynaklanan hatalar var. Size bir örnek vereyim.

Akaydın örnek arıyordu, işte örnek
Sabah otobüste yanıma memur bir arkadaşım geldi. Oğlunun kartından fazla para çekildiğini söyledi. Otobüsün cihazında karta baktığımızda bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. Arkadaşımın oğlunun kartında bin liraya yakın eksi bakiye var. Kredi gibi düşünün. Şuan kart sahibi 979 lira borçlu. Bu örneği neden verdim anlatayım. (Halkkart’ı işleten ve ihaleden 21 gün önce kurulan) A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var. Bu bize yansıyor. Sıkıntılar partiye, başkana yansıyor. Bunlar iyi kontrol edilip uygulamaya konulmalıydı. Bana göre en büyük hata gerekli önlemin alınmamasıdır. Ama bu sistem oturacak. Ama neden biz sistemi tepki alan boyutta uygulamaya soktuk bunun cevabını veremiyorum.” Kapalı devre ödeme ve ön ödeme sistemlerine BDDK karışmıyor. Halkkart’ın eksiye düşmesi vatandaşın kredilendirilmesi anlamına geliyor. Bu durum bankacılık sistemine girdiği için kart sisteminin BDDK’ya tabi olması gerekiyor .

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder