9 Ekim 2011 Pazar

- CHP'nin yaptığına bak


CHP Antalya İl Başkanlığı'nda basın danışmanı olarak görev yapan 18 yıllık gazeteci Fikret Gülcü, işe başladığı günden beri sigortasız çalıştırıldığını ileri sürdü.
Gülcü, CHP emekten yana bir parti gibi görünüyor ama hiç değilmiş. dedi.Antalya'daki çeşitli basın kuruluşlarında 1993'ten bu yana muhabirlik yapan Fikret Gülcü, Nisan 2010'da CHP Antalya İl Başkanlığı'nda basın danışmanı olarak işe başladı. Gülcü, basın kuruluşlarına geçtiği yazıda 30 Eylül 2011 itibarıyla CHP'deki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yazıda istifası gerekçesine yer vermeyen Gülcü'nün, işe başladığı günden istifa tarihine kadar sigortasız çalıştırıldığı, düşük olan maaşının ise gecikmeli ve eksik ödendiği ortaya çıktı.Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Fikret Gülcü, 18 aydır sigortasız çalıştırıldığını doğruladı. Ayrıca maaşını da düzenli alamadığını açıklayan Gülcü, kirasını ödeyemediği için evine icra kağıtları geldiğini, hastalanan çocuğunun tedavi masraflarını dahi karşılayamadığını söyledi.

Evine icra gitti
Yaşadıklarını defalarca CHP Antalya İl Başkanı ve CHP'li yöneticilerle paylaşmasına rağmen sürekli oyalandığını savunan Gülcü, Şimdi de kendisi sigortasız çalışmayı kabul etti diyorlarmış. Öyle şey olur mu? Emekten yana bir parti gibi görünüyor. Kesinlikle değilmiş. dedi.

Rakamın küçüklüğü sebebiyle telaffuz etmeye utandığı maaşını ise CHP'de işe başladığı günden itibaren sorunlu aldığını öne süren Gülcü, Maaşımı anlaştığımız rakam üzerinden ödemediler. İşe ilk girdiğimde 3 ay maaş alamadım. Sonrasında ise hep gecikmeli ve parça parça aldım. Bu yüzden 3 -4 ay kiram birikti. Ev sahibi evi satışa çıkardı. İcra kağıtları gelmeye başladı. diye konuştu.

Sigırta yerine CHP’li doktorları önerdi

Durumunu defalarca aktardığı CHP İl Başkanı Özer Ülken'le arasında geçen bir diyalogu ise şöyle anlattı: Hanım çocuğu hastaneye götürdüğünde, sigortam olmadığı için maaşın yarısı gidiyordu. Bunu defalarca anlattım. Özer Ülken, 'Bizim tanıdık CHP'li doktorlar, eczacılar var onlara gidersin' dedi. Öyle iş mi olur? Ben insanların kapısında dilencilik mi yapacağım?

Fikret Gülcü, CHP Antalya İl Başkanlığı'nda çaycı ve temizlik elemanı olarak çalışan iki kişinin daha kendisi gibi sigortasının yatırılmadığını iddia etti.

Ülken iddiaları cevapladı
CHP İl Başkanı Özer Ülken ise Fikret Gülcü'den kendilerine bu yönde bir şikayet iletilmediğini belirtti. Gülcü'nün CHP'de sözleşmeli olarak çalıştığını ve işe girişinde bunların kendisiyle konuşulduğunu kaydeden Ülken, Buradaki yaptığı işlerle paket olarak hizmet noktasındadır. Sigorta yapmayı gerektiren bir durumu yoktur. Mağduriyeti söz konusu değildir. ifadesini kullandı.

Ülken, sigortası olmadığı için Fikret Gülcü'ye CHP'li doktorlara gitmesi yönünde bir telkinde bulunmadığını dile getirerek, Onu der miyiz? Parti içinde sağlık sorunu konuşulduğunda elbette 'yardımcı olalım' diyenler olur. açıklamasında bulundu.

Eski basın danışmanı; sigortalı çalıştım
Öte yandan CHP Antalya İl Başkanlığı'nda Fikret Gülcü'den önce basın danışmanı olarak görev yapan Zeki Özer, kendisinin eski il başkanı Ömer Melli tarafından sigortalattırıldığını ifade etti.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder