8 Ekim 2011 Cumartesi

- Bizi dünya tanıyacak


ABDA 2012 Seyahat Kongresi Antalya'da yapılacak. ATSO Başkanı Budak, ''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Antalya için ise , bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'nin (ABTA) 2012 yılında yapacağı Seyahat Kongresi'ni Antalya'da düzenleme kararı aldığını söyledi. Budak '''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Diğer taraftan Antalya, bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi.



Antalya’ya geliyorlar

Budak, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'nin 5 Ekim'de yaptığı İspanya'nın Palma şehrinde yapılan toplantısında, 2012 Seyahat Kongresi'nin 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya'da yapacağının resmen duyurulduğunu kaydetti. ABTA'nın dünyanın en önemli turizm örgütlerinden olduğunu vurgulayan Budak, birliğin 5 bin seyahat acente şubesini temsil ettiğini ve bin 300 üyesi bulunduğunu ifade etti. ABTA'nın 2012 yılında yapılacak Seyahat Kongresi'ni Antalya'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Budak, Antalya Kongre Bürosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri üzerine 1-6 Temmuz tarihleri arasında Antalya'da incelemelerde bulunan ABTA'nın heyetinin Seyahat Kongresi'nin Antalya'da yapılmasına karar verdiğini bildirdi.



Antalya için bir fırsat

Kongrenin 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Belek'te yapılacağını kaydeden Budak, kongreye, seyahat acenteleri ve tur operatörleri temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin delege ve İngiliz sektörel basınına mensup 50 gazetecinin katılmasını beklediklerini açıkladı.

Budak, ''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Diğer taraftan Antalya, bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi.



Prestijli kongrelerden

Antalya'nın tesisleri, doğası ve iklimiyle, turizm çeşitlendirmesine açık bir kent olduğunu vurgulayan Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Turizmi çeşitlendirme araçlarından birisi de, yüksek gelir grubuna hitap eden ve otellerdeki doluluğun en düşük olduğu dönemlerde yoğunlaşan kongre turizmi. Biz bu düşünce ile yola çıktık ve işe Antalya Kongre Bürosu'nu canlandırarak başladık. Önümüze ciddi hedefler koyduk. Bunlardan ilki dünyadaki en prestijli kongrelerden birisi olan ve dünyanın önemli kongre profesyonellerini biraraya getiren ICCA Genel Kurulu'nu Antalya'ya getirmekti. Bunu ülkemizin ve kentimizin bütün dinamiklerini biraraya getirerek Antalya'ya kazandırmayı başardık. 2014 yılında dünyanın en önemli kongre profesyonelleri Antalya'da olacak.''

http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder