15 Temmuz 2012 Pazar

Tiyatroyu Antalyalılar’la açıyoruz


Kepez Belediyesi’nin, 4,5 ayda bitirdiği 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nda kültür ve sanat günleri, Antalyalı sanatçılar Levent Yüksel ve Necip Nugay konseriyle başlıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Antalya için kalıcı eserler üretiyoruz” felsefesine uygun bir şekilde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışını gerçekleştiriyor. Başkan Tütüncü, Antalya’ya armağan ettiği tesisin açılışını, kente yaşayanlarla birlikte yapıyor. 4,5 ay gibi rekor bir sürede inşa edilen 3 bin seyirci kapasiteli açık hava tiyatrosu ve 170 bin m2 alandan oluşan Meşe Kapısı piknik ve spor alanları, “Antalyalılar Gecesi” etkinliği ile kapılarını ziyaretçilere açıyor.
İlk konser Levent Yüksel ve Necip Nugay’dan
Amfi tiyatronun ve mesire alanının açılışı töreni ise 15 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de yapılacak. Açılış kapsamında Antalyalı sanatçılar, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Levent Yüksel ve Türk Sanat Müziği yorumcusu Necip Nugay konser verecek. Antalyalılar konseri ücretsiz bir şekilde izleyebilecekler. Açılışta, Kepez Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası da sahne alacak.
“Birlikte çalıştık, birlikte başardık.” anlayışına uygun bir şekilde açık hava tiyatrosunun açılışını yapacaklarının altını çizen Tütüncü, “Bu güzel eseri, güzel Antalya’mıza armağan ettik.  Antalyalı hemşehrilerimizin katılımıyla, Antalyalı sanatçılarımızın konseriyle de bu Pazar günü açık hava tiyatrosunun açılışını yapacağız. Tüm Antalyalı vatandaşlarımızı kendi tesislerini açmaya ve ücretsiz konserimizi izlemeye davet ediyorum.” ifadesini kullandı.
3 bin kişilik tesis 4,5 ayda tamamlandı
Antalya’nın ve Kepez’in ihtiyaçlarına göre hizmet ürettiklerinin altını çizen Tütüncü, yaz döneminde birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Antalya’ya, 4,5 ay gibi bir sürede 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Antalya ve Kepez için düşledikleri güzel bir hayali daha gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Hakan Tütüncü, çam ormanları içerisinde 170 bin m2 alanı, açık hava tiyatrosunu, mesire alanını ve spor tesisini kente yaşayanların hizmetine sunduklarını belirtti. Tütüncü, Kepez Belediye Meclisi’nde, oy birliği ile aldıkları kararla bu tesise, bayrak şairi olarak bilinen “Arif Nihat Asya” ismini verdiklerini de kaydetti.
Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu
Tarihi amfi tiyatrolardan esinlenilerek mimari projesi hazırlanan 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edildi. Hafif raylı sisteme ve çevre yoluna yakınlığıyla kolay bir şekilde ulaşılabilecek olan tesiste; sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe ve seyirciler için lavabolar bulunuyor.
Geniş otoparkıyla, park sıkıntısının yaşanmayacağı tesis, iklim koşullarıyla da misafirlerine yaz aylarında daha serin bir ortamda etkinlikleri izleme olanağı sunacak.
Mesire alanı da bitti
Açık hava tiyatrosunun yapıldığı Meşe Kapısı’nın 175 bin m2’lik bölümünde yer alan piknik ve spor alanlarının inşası da bitme aşamasına geldi. Antalyalılara çam ağaçları içerisinde spor yapma imkanı sunacak olan, 5 bin metre uzunluğundaki yürüyüş parkurunun ve yine aynı uzunluktaki bisiklet yolunun yapımı bitti. Çeşmelerin, piknik masalarının, basketbol sahasının, çocuk oyun mobilyalarının bulunduğu alanda, lavaboların ve mescidin inşası da  tamamlandı. Meşe Kapısı mesire alanının, bu ayın son haftasında Antalyalıların hizmetine açılması planlanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder