15 Temmuz 2012 Pazar

Mustafa Gül`den Yörük Şenliği`ne sabotaj girişimi: Ben gitmiyorum siz de gitmeyin mesajı


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 15 Temmuz Pazar (Yarın) günü yapılacak 4. Kemer Çukuryayla Yörük Şenliklerine iki gün kala organizasyona katılımı engelleyici bir açıklama yaptı.  Geçen yıl şenlik kapsamındaki Yağlı Güreş müsabakalarının ağalık ihalesine 13 yaşındaki oğlu  İsmail Hakkı Gül'ü sokan Mustafa Gül, ihale sonunda küçük Gül Güreş Ağası seçilince ağalık bedeli için senet düzenleyip Kuzdere Çevreyi Koruma Avcılık Atıcılık ve Sportif Aktiviteler Kulübü Derneği Başkanı Turhan Arslan'a verdiği senedi üç gün öncesine kadar ödemedi. Ağalık bedelinin ödenme zamanıyla ilgili tartışmalar yaratacak ilginç açıklamada Turhan Arslan'ı suçlayan Mustafa Gül'ün bu açıklamayı başkan sıfatıyla yapması ve Belediye Basın Servisi aracılığıyla servis ettirmesi de manidar bulundu.  Okuyanların "Ben gitmiyorum siz de gitmeyin, şenlik iptal olabilir" mesajını aldığı basın açıklamasının dışında, özellikle belediye çalışanlarına şenliğe gitmemeleri konusunda baskı yapıldığı iddia ediliyor. MHP İlçe Başkanlığı da birkaç gün önce aynı tarihte Kındılçeşme'de Gençlik Şöleni yapacağını duyurmuştu.  
 
 Konuyla ilgili olarak telefonla aradığımız Turhan Arslan, Belediye Avukatı Tayyar Asiltürk'ün kendisini dün aradığını ve senedi ödemek istediklerini söylediğini, hemen arkasından tekrar arayarak ödeme yapmayacaklarını bildirdiğini belirterek "Biz hazırlıklarımızı tamamladık herkesi Çukuryayla'ya bekliyoruz" dedi. Turhan Arslan'ın şenliğin  açılış konuşmasında süreci anlatacağı öğrenildi.
Kemer Belediyesi Basın Servisi tarafından Mustafa Gül'ün açıklaması olarak gönderilen metnin virgülüne dokunmadan  yayınlıyoruz:
 

 
"Aslan Çukuryayla şenliklerine gölge düşürdü

 
Çukur Yayla Şenlikleri organizatörü Kuzdere Kalkınma Kooperatifi Eski  Başkanı (Kuzdere Çevreyi Koruma Avcılık Atıcılık Derneği) görevli Turan Aslan siyaset mi yapıyor.

 
Yaklaşık 3 yıldır Kemer Belediyesi tarafından desteklenen Çukur Yayla Şenlikleri Turhan Aslan’ın şahsi kaprisi yüzünden iptal noktasına geldi.

 
Çukur Yayla Şenlikleri ile ilgili bir açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Çukuryayla şenliklerinin 2011 yılında yapılmış olan şenliklerin Belediyemizin üstlendiği, 3 yıldır o yaylaya eşek bile gitmezken, araç yollarını açarak Çukuryayla şenliklerini tamamlamıştık. 3’cüsü de yapılırken de Oğlum İsmail Hakkı Gül Güreş ağalığı için arttırmaya girdi ve güreş ağalığını kazandı. Bu ağalık bir yıl sonraki güreş ağılığını almış olursunuz, devam eden güreş ağlığını değil. Bu işin de gerçeği bir yıl sonra güreş ağası olarak katılırsınız. Bu seneki güreş ağalığına oğlumuza bütün kıyafetlerini almamıza rağmen, Çukur yayla Güreş eğlencesini düzenleyen Sayın Turhan Aslan’ın görüşmek istememize rağmen ısrarla kaçtığı, bu davranışı ahlaksızlık boyutunu aşan bir duruma gelmiştir.

 
KAPI KAPI DOLAŞIP SİYASET YAPIYOR

 
Kendilerine güreş ağalığı için verdiğim senedi evlerde kapı kapı dolaştırıp bunu bir siyaset aleti olarak gezdirmesi beni son derece üzmüştür. Bu gün kendisini arayıp çocuğumuzun güreş ağalığı ücretini ödeyip şenliklere 200-300 kişilik bir gurupla çıkmayı planlıyorduk. Her türlü araç gereç ve reklamlarımızı yaptık ama bu sabahtan itibaren Sayın Turhan Aslan’a ulaşamıyoruz bizim telefonlarımıza cevap vermiyor. Görüşmek istiyoruz parayı teslim etmek istiyoruz gelip almıyor. Biz onun kötü niyetli olduğunu gördük bizim oraya gitmemiz istemiyor herhalde. Güreş ağası olarak ne oğluma ne ben belediye başkanı olarak ta davetiyesi gelmemiştir. Açıkçası bizim oraya gelmemizi istemiyor. Çağrılmadığımız ve yapılmayan bir organizasyonun da parasını ödemek güreş tarihinde yoktur. Eğer bu organizasyon için çağrılmadıysak elindeki evrakta geçersizdir.

 
DAVETSİZ YERE GİDİLMEZ

 
Bir atasözü var davetsiz yere fıstıkçı ile tir misçi gidermiş bizde tir misçi olmak istemiyoruz. Davetsiz yere gidecek kadar kendimizi düşürmedik. Onun için bu güreşlere katılmıyoruz.

 
GEÇMİŞTEKİ ÇUKURYAYLA İHALE PARALARI NE OLDU

 
Tabi pazartesi günü Sayın Turan Aslan’a Cumhuriyet savcılığı aracılığı ile bir soru soracağız. Bundan önceki yapılmış olan güreşlerde. 200 milyar Çukuryayla Yörük ağılığı ihalesi yapıldığı. Bu paraları adlımı? Yapmış olduğu avcılık derneğinin kasasına girdimi, girmedi mi? Savcılık kanalıyla bunun araştırmasını talep edeceğiz.

 
NOTERDEN İHTARNAME ÇEKİLDİ

 
Bu günkü konu ise bu gün davet etmemize rağmen gelip parayı almadı. Kendisine Noterden bir ihtarname gönderiyor. Kendisine ihtarname yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz. Onun için davetiye gelmediğinden dolayı biz Çukur Yayla şenliklerine katılmıyoruz. Çünkü biz katılacaktık otobüslerimiz hazırdı ama davetsiz yere de gidilmez diye düşünüyorum. Dedi"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder