29 Temmuz 2012 Pazar

Kepez’de Yörük coşkusu

Antalyalı Yörükler, Kepez Ramazan ayı etkinliklerinin 8. gününde Yörük Türkmen Şöleni’yle coştu.

Kepez Hasan Doğan Stadı yanında, bir birinden renkli etkinliklerin yer aldığı Ramazan Şenlikleri, Antalya Yörükler Derneği’nin organize ettiği muhteşem gece ile devam ediyor. İlk olarak Antalya Yörükler Derneği Folklör Ekibi’nin halk oyunu gösterisi ile başlayan gecede yöresel ses sanatçısı Sevilay Gök sahne aldı. Sazıyla sahneye çıkan ve unutulmaz Türküleri Kepezliler için seslendiren Sevilay Gök, vatandaşlardan sık sık alkış aldı. Svilay Gök’ün ardından sahne alan Musa Taş, hareketli Türküleri ile Kepezlileri coşturdu.

Başkan Tütüncü’ye teşekkür plaketi
Yörükler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Abdullah Duman, Ramazan ayı etkinliklerinde kendilerine yer ayıran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Her zaman yörüklerin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Başkan Tütüncü’nün bu dönemde Yörükler adına bir çok projeye imza attığını dile getiren Dernek Başkanı Abdullah Duman, hayata geçirilen bu projeler ile Antalyalı Yörükler için Kepez’de farklı bir dönemin de başladığınıkaydetti.

Yörükler Parkı hizmete açıldı, Sarnıçlar hayat buldu
17 yıldır yapımı yılan hikayesine dönün Yörükler Parkı’nı yeniden projelendirdiklerini ve geçtiğimiz aylarda hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, bununla birlikte geçmişte yörüklerin göç yolu üzerine kurulanSarnıçları restore ederek bu yıl ilkini düzenledikleri temsili Yörük Göçü ile de bir geleniği gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü konuşmasının ardından Antalya Yörükler Dernek Başkanı Abdullah Duman’a Kepez Ramazan Şenlikleri’ne  kattıkları değerden ötürü teşekkür plaketi taktim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder