3 Temmuz 2012 Salı

Mustafa Köse ’’ Kongre sonrası çalışmaları anlattı. ’’


Mustafa Köse, kongrenin geride kaldığını, yeni yönetim ve milletvekilleriyle köy ve beldeleri ziyaret ederek bölge halkının beklentilerini öğreneceklerini, dikkat çeken sorunların çözümü yolunda adımlar atacaklarını anlattı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili belediye başkanı tarafından yönetildiği dönemde, bazı sivil toplum kuruluşlarının yapılan çalışmalarla ilgili davalar açtığını kaydeden Köse, ''Alt geçitleri yaparken sivil toplum kuruluşları başımızda 'tamtam' çalıyordu. Hangi projeyi ortaya getirsek biri dava açıp yapılacak hizmeti engellemeye çalışıyordu. Şimdi ise Yat Limanı hakkında bir yıldır kimsenin sesinin çıktığı yok. Güllük Caddesi şu haliyle güzel oldu, ama cadde uzun süre kapalı kaldı. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun sesi çıkmadı'' dedi.
''Biz sivil topluma siyasetin karışmasını istemiyoruz. Ama maalesef Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşu başkanları bulundukları makamı CHP'de siyaset yapmak için araç olarak görüyor'' diyen Köse, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin eleştirilmediğini ileri sürdü.
CHP eski İl Başkanı Özer Ülken'in ardından düzeyli bir siyaset yapılması yönünde beklenti içinde olduklarını ifade eden Köse, ''Çok daha düzeyli bir siyaseti birlikte yürütürüz diye hayal etmiştik. Ama maalesef sükutu hayale uğradık'' diye konuştu
Kök'ün EXPO 2016 ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savuran Köse, şunları söyledi:
''CHP milletvekilleri, verdikleri önergeyle EXPO kurullarında Büyükşehir Belediyesi, Vali ve üniversitenin olmamasını istediler. Bizim meseleye siyasi yaklaştığımızı söyleyenler var. CHP İl Başkanı da bunlardan biri. Biz meseleye siyasi yaklaşmış olsaydık, hazır önergeyi CHP'liler vermiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni icra kurulundan çıkarırdık. Siyasi davranıyor olsaydık bugüne kadar maalesef CHP'nin bir organıymış gibi hareket eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bu işin içinde olmazdı.''
-Kırcami tartışmaları-
Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Kırcami ile ilgili açıklamalarına da değinerek, konunun çözüme kavuşması için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin emsali ve zayiatı belli olan, planlaması yapılmış bir plan önerisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na götürmesi gerektiğini, bunun üzerine bakanlıktan kamu yararı kararının verileceğini kaydetti.
''Yap bunları biz destek vereceğiz. Zaten Toprak Koruma Kurulu'ndan kararı biz çıkarttık. Kamu yararını da biz çıkartacağız' diyoruz'' diyen Köse, ''Ama emsal ve zayiatı belirlemek istemiyorlar. Çünkü kafasının arkasında başka bir iş var. Farklı düşünceleri var. Yine vatandaşı mağdur edecek, topu bizim üstümüze atacak, ama öyle yağma yok'' diye konuştu.
Antalya'nın hiçbir parti için ''çantada keklik'' olmadığını belirten Köse, ''Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bilboardlara ''çalışan belediyeyiz'' yazmasının altında psikolojik bir ezilmişlik duygusu var. Antalya'da makyaj belediyecilik yapılıyor. Öldürdüler Antalya'yı, şimdi makyaj yapılıyor'' dedi.
Kültüre ve sanata önem verildiğinin söylendiğini, ancak birkaç heykel dışında sanatsal bir eser göremediklerini kaydeden Köse, etkinliklere getirilen sanatçı ve bilim adamlarının da kent vizyonuna bir şey katmadığını, sadece AK Parti iktidarına küfür etmek için geldiklerini ileri sürdü.
-Belediye başkan adayı belirleme çalışmaları-
Mustafa Köse, yerel seçimlerde AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının bakanlardan biri olup olmayacağının kendilerine sık sık sorulduğunu anlatarak, şöyle dedi:
''Biz adama iş aramıyoruz. AK Parti'nin 'Bu bakanlar açıkta kalacak, belediye başkanı yapalım' diye bir bakış açısı yok. Biz işe adam arıyoruz. Ama belediye başkanlığına uygun, Antalya ile örtüşecek, kabullenilecek biri olursa niye olmasın- Bir Çorumlu yapabiliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı niye Antalya'da belediye başkanlığı yapamasın-'' diye bilgi verdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder