1 Temmuz 2012 Pazar

Antalya'nın ilk turizmcilerinden Yaşar Sobutay hayatını kaybetti


Türk turizminin gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden Antalya'nın ilk seyahat acentesi Pamfilya Turizm'in sahibi Yaşar Sobutay hayatını kaybetti.
ANTALYA- Antalya'nın ilk seyahat acentesi Pamfilya Turizm'in sahibi Yaşar Sobutay hayatını kaybetti. Türk turizminin gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden biriydi. Antalya’ya ilk charter seferlerini, Antalya’dan Pamukkale ve Kapadokya turlarını Yaşar Sobutay’ın sahibi olduğu Pamfilya Turizm 1970’te başlattı. Antalya'ya kruvaziyer turizminin başlamasının öncülerindendi. Son dönemde ise sağlık turizmi ile ilgili çalışmalar yapıyordu.
Sobutay bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Antalya’nın ilk ve tek Çin lokantasının sahibi de olan Sobutay, koyu bir Fenerbahçe taraftarıydı. Evli olan Sobutay'ın Ali Can adında bir oğlu bulunuyor.
Sobutay, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV),ATİK spor tesislerinin, kurucu üyelerindendi .Sobutay 1966 yılllarda Antalyaspor basketbol takımının kaptanlığını yaptı. Yaşar Sobutay aynı zamanda İsviçre Fahri Konsolosluğunu yapıyordu. Bir süre Antalya Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüttü

Antalya Skal Kulübü’nün kurucu başkanı olan Yaşar Sobutay’ın cenazesi 1 Temmuz 2012 Pazar günü Antalya Murat Paşa Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Andızlı Mezarlığı'nda aile kabristanında topraga veriliyor.
turkiyeturizm.com olarak Yaşar Sobutay’ın ailesi başta olmak üzere tüm turizm camiasına baş sağlığı diliyoruz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder