4 Ocak 2012 Çarşamba

Çavuşoğlu’ndan bilgilendirme

23 Ocak’ta görevi devredecek
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, görev yaptığı 2 yıl boyunca Türkiye’nin ismini her kesimde duyurduklarını bildirdi.

Gözümüz arkada kalmayacak
Antalya İl Genel Meclisi Ocak ayı meclis toplantısına katılan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'ndeki çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. İki yıldan bu yana başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Çavuşoğlu, özellikle komşu ve ihmal edilmiş ülkeleri Avrupa Konseyi çatısı altına almak için çaba gösterdiklerini söyledi. Avrupa'da ırkçılığın arttığına da dikkati çeken Çavuşoğlu, AKPM olarak bu aşırılıkların önlenmesi için Avrupa ülkelerinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 23 Ocak'ta görevi devredeceğini hatırlatan Çavuşoğlu, ''Başarılı bir şekilde görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Gözümüz arkada kalmayacak. Uluslararası alanda Türkiye'nin ismini her alanda duyurduk. Dış politikada aktif olabilmemiz için üst yönetimlerdeki karar mekanizmalarında yer almalıyız. Bu şekilde ülkemizin ve zayıf ülkelerin önüne çıkartılan engelleri aşabiliriz. Bu nedenle görevimize üye olarak devam edeceğiz'' diye konuştu.

Taş ve maden ocakları
Taş ve maden ocaklarıyla ilgili meclis üyelerinin taleplerini de dinleyen Çavuşoğlu, ''Bu konuda iktidar olarak bizim de hatamız oldu'' dedi. Madenciliği teşvik etmek amacıyla çıkarılan yasa ile Ankara'dan ruhsat alan bir kişinin yerel yönetimlere sormadan ocak açabildiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: ''Hatta maden arama adı altında ormanlardaki toprakları götürdüler, sonra maden yokmuş diyerek devlete iade ettiler. Bu çok suistimal edildi. Antalya'nın dağlarının her yerini maden arama bahanesiyle kapatmışlar. Biz bu gördüğümüz olumsuzlukları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza anlattık. Son çıkan düzenlemeyle artık bu konuda yerel yönetimlerin görüşlerinin alınması gerektiğine karar verildi. Kurum görüşleri uygun olmazsa maden arama ruhsatı alınamıyor ve açılamıyor. Dere yataklarına izin verilmiyor mesela. Dünyanın birçok ülkesinde de durum böyle. Bir ülke büyüyorsa inşaat sektörü de büyüyor. Bu nedenle taş ocakları da olacak, kum ocakları da olacak. Ama bunun toplumu rahatsız edecek boyutta olmaması gerekiyor. Bunun orta yolunun bulunması gerekiyor. Dereyi, ormanı tahrip etmeden yapılacak yerler de var.'' AA
Kaynak/www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder