16 Ocak 2012 Pazartesi

Ak Partili Tabur ...Bile bile yanlış yapıyorlar

Ak Partili Tabur, Ulaşım A.Ş’nin icraatlarındaki yanlışlıkların kasıtlı yapıldığını belirterek, birilerinin bu işten çıkar sağladığını ifade etti. Tabur, “Bu işin kokusu yakında çıkar” dedi.

Ak Partili Tabur Ulaşım A.Ş’yi değerlendirdi:!
Ak Partili Tabur, Ulaşım A.Ş’nin icraatlarındaki yanlışlıkların kasıtlı yapıldığını belirterek, birilerinin bu işten çıkar sağladığını ifade etti. Tabur, “Bu işin kokusu yakında çıkar” dedi.



Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur, Ulaşım A.Ş’nin kentte yaptığı yanlış icraatları için ilginç bir değerlendirme yaptı. Tabur, Ulaşım A.Ş’nin kasıtlı olarak yanlışlar yaptığını ve bu çalışmalar sonunda birilerinin menfaat kazanacağını söyledi. Ulaşım A.Ş’nin her yaptığı çalışmanın “ticari sır” olarak değerlendirilmesinin imkansızlığını anlatan Tabur, belediyede acil olarak bu konuda komisyon oluşturulup araştırılma yapılmasını istedi.



Yapılan yanlışlar konusunda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da masum olmadığına inandığını belirten Ak Partili Tabur, “Hem sözleşmeyi hazırlayan genel sekreter ve hukukçular, hem Ulaşım A.Ş yöneticilerinin birbirlerine sıkı sıkıya bağlı dostlukları var. Başlarında da Akaydın var. Bir insan bu kadar açık açık yanlış yapamaz. Bu karmaşık işlerin kokusu yakında ortaya çıkar ve herkes ak ve karayı görür” diye konuştu.

Ulaşım A.Ş’den cevap bekleyen sorular:
1- Mahkemenin AB plakalarını iptal etmesiyle bu minibüsler kiralama yöntemiyle Ulaşım A.Ş bünyesine aktarıldı. Madem AB’ler hukuksuzdu, neden durduk yerden Ulaşım A.Ş’ye verildi, ne kadar para kazanıldı?



2- Ulaşım A.Ş bünyesinde alınan kırmızı otobüslerin kaçı çalışıyor, kaçı yatıyor? Ne kadar daha alınacak, alınırken ne teminatı gösterilecek ve para hangi bütçeden ödenecek?



3- Otogar İhalesi’nin iptal edilmesinin nedeni olan Ulaşım A.Ş, nasıl oluyorda doğrudan temin yöntemiyle yeniden 6 aylığına işletme hakkına sahip oluyor? Neden bu sözleşmenin fiyatı “ticari sır” olarak kaydedilip açıklanmıyor. Maliye’den vergi mi kaçırılıyor?



4- İlk doğrudan teminin ötesinde ikinci kez yine Ulaşım A.Ş’nin işletmesini aldığı Otogar’da neden önce tuvaletlere yüzde 44, sonra da işletmelere farklı oranlarda kira zammı getirildi? Belediye bu zamların neresinde?



5- Bu sözleşmeleri kim hazırlıyor? Genel Sekreter ve hukuk müşaviri hazırlıyorsa Ulaşım A.Ş’nin kent içi ulaşım için kurulduğunu ve otogarı işletemeyeceğini bilmiyor mu? A-Kent’teki ihale iptalinden sonra ödenen paralar göz önüne alındığında, kasıt ortaya çıkıyor? Bu yöndeki endişe neden giderilmiyor?



6- Yine Ulaşım A.Ş’nin işletmeciliğinin ihaleyle aldığı deniz otobüsleri, neden doğrudan teminle başka bir şirkete devredildi. İşletme mantığı güdüldüğünde bu deniz otobüsleri atıl ise neden alındı, alındıysa başka bir firmaya neden ciro ortaklığıyla anlaşıldı?



7- Deniz otobüslerinin işletmesinin de “ticari sır” kapsamında olmasının nedeni neden açıklanmıyor? Kimden ne kaçırılıyor?



8- Deniz otobüslerinin çalışması, gücü, hızı ve yolcu taşıma konforu neden tanıtılmıyor. En azından meclis üyeleri neden gezdirilip deniz otobüslerinin çalışması gösterilmiyor?



9- Ulaşım A.Ş’nin bu derece desteklenmesinin altındaki sır ne? Ulaşım A.Ş başka hangi işleri yapmayı planlıyor ki şimdiden şirkette sermaye biriktiriliyor?



10- Bu kadar ortada soru varken, kamuoyu ve medya mensupları böylesine konuyu araştırırken neden hiçbir yetkili ortaya çıkıpta bir cümle de olsa açıklama yapmıyor. Konu unutturulmaya mı çalışılıyor, yoksa açıklanacak bir cevap mı bulunamıyor?

Kaynak / www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder