19 Ocak 2012 Perşembe

Ülken topun ağzında

Tüzüğünün 12. maddesine dayanarak partiye bin 700 yeni üye kaydı yapan CHP Genel Merkezi’ne karşı çıkarak parti genel merkezini ‘sahte üye’ yapmakla itham eden CHP İl Başkanı Özer Ülken’e genel merkez ‘haddini bil’ dedi
Tüzüğünün 12. maddesine dayanarak partiye bin 700 yeni üye kaydı yapan CHP Genel Merkezi’ne karşı çıkarak parti genel merkezini ‘sahte üye’ yapmakla itham eden CHP İl Başkanı Özer Ülken’e genel merkez ‘haddini bil’ dedi

CHP Genel Merkezinden 17 Ocak 2012 günü CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap imzasıyla CHP İl Başkanlığı, Konyaaltı-Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanlıklarına; bilgi için ise Döşemealtı ve Aksu İlçe Başkanlığı dahil kalan tüm ilçe başkanlıklarına bir yazı gönderildi. Parti genel merkezi; genel merkezin yaptığı 1700 üyeye karşı çıkan Antalya İl Başkanı’na haddini bildirdi. Partiye yeni kaydı yapılan üyelikler hakkındaki yazı ise herkesi şok etti.

Partiyi tartışılır hale getirdi
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda üyelerin CHP tüzüğünün 12’nci maddesiyle 9 Aralık günü Merkez Yönetim Kurulu'nca doğrudan üyeliğe kabul edildiği belirtildi. Üye listelerinin bir örneğinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Masası Cumhuriyet Savcılığına 21 Aralık 2011 tarihinde teslim edildiği vurgulandı. Yazıda, il teşkilatı nezdinde İl Başkanı Ülken kastedilerek yeni üyeler için medya üzerinden açtığı tartışmaların partinin yersiz ve gereksiz biçimde tartışılır hale gelmesine neden olduğu belirtildi.

Sahte kayıt iddiası
Yazıda, il teşkilatı için “Genel Merkeze ulaşan bilgilere göre, yapmış olduğunuz ilçe ziyaretlerinde ve ilçe başkanlıklarında, Merkez Yönetim Kurulu kararıyla üyelik hakkı kazanmış partilileri rencide eden ve Merkez Yönetim Kurulu kararını tartışmaya açarak, partililerimizin zihinlerinde partimiz ve üst yönetim organları hakkında olumsuz düşünmelerinin yolunu açtığınız görülmüştür. Merkez Yönetim Kurulunun yaptığı bu kayıtlarla ilgili olarak yaptığınız açıklamalarda ‘sahte kayıtlar’ sözcüğünü kullanmanız partili üyelerimizi rencide ettiği gibi bu kayıtları tüzük uyarınca yapan Merkez Yönetim Kurulu nezdinde inceleme konusu olmuştur” dendi.

İl’in aldığı karar yok hükmünde
Yazıda, yapılan üye kayıtlarını yetkileri olmadığı halde iptaline karar vermeye teşebbüs edilmesi ve ‘sahteler temizlendi’ açıklamasının doğruluğunun araştırıldığı vurgulandı. İl teşkilatının 16 Ocak 2012’de CHP Genel Sekreterliğine yazdığı yazıda, parti tüzüğüyle Merkez Yönetim Kuruluna verilen yetkiyi tartışmaya açıldığının görüldüğü, bu durumun parti çalışma kurallarıyla bağdaşmadığı anlatıldı. Merkez Yönetim Kurulunun, yaptığı yeni üye kayıtları ile doğrudan üyelik hakkı kazanmış üyeler için il teşkilatının aldığı 13 Ocak 2012 tarihli kararın ‘yok hükmünde’ olduğunun altı çizildi. Yazının sonunda, “Önceki genelgelerimizde açıklandığı üzere bu üyelerin çizelgelerdeki isimleri varlığını koruyacak ve bu üyeler sandık seçim çevrelerinde seçimlere katılıp oylarını kullanacaklardır” denildi.

Şükrü AĞIRMAN
Kaynak/www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder